Horvát versenybicikli, más értelemben, a Rimactól

Kétkerekűt is gyárt a Rimac, autójához hasonló stílusban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem biztos, hogy jogosítvány nélkül kerekezhet vele bárki, de azért kerékpár a Rimac nem mindennapi e-bike-ja is, a Greyp.

Mivel motor van benne, eleve segéd-motorkerékpárként értelmezhető valamennyi e-bike, különösen a Rimacé, amely a hagyományos robogók képességein is túltesz. A Rimac márkanév ugyan még az autók világában sem égett be százszázalékosan a köztudatba, és ennek elősegítésére is alkalmas lehet egy kétkerekű piacra dobása, ám itt más a helyzet. A kerékpárgyártásba is belekóstoló horvát cég ugyanis nem Rimac néven mutatta be kétkerekűjét, hanem teljesen új, Greyp elnevezéssel. Ennek már G12 változata is 1,3 kW-os lítiumion akkumulátort kapott, a G12s pedig már 1,5 kW-osat, amellyel 120 kilométert tud megtenni tekerés nélkül.
Hirdetés
Utcai üzemmódban 250 wattos teljesítménnyel segíti a tekerést a Greyp, így legfeljebb 25 kilométer/órás sebességgel roboghat a bicaj, ha nem akarunk hajtani. Power üzemmódban viszont 12 kW szabadul a hátsó kerékre, és ilyenkor akár 70 kilométer/órás sebesség is elérhető. Az ujjlenyomat-leolvasóval kombinált érintőképernyőről az akkumulátor állapota, töltöttsége is folyamatosan leolvasható. Utóbbira érdemes odafigyelni, mert az akkumulátor kapacitása ugyan viszonylag nagy, ám ezzel együtt a Greyp tömegét is jelentősen növeli. A közel 49 kilós bicajjal csupán pedállal hajtva kerekezni pedig már nem lehet annyira nagy élmény, mint például az alábbi videóban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?