Hummer H3-mal a Velencei tó jegén – megcsináltuk!

Autóztunk a Velencei tó jegén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az esethez kapcsolódó tréfák miatt valószínűleg egy év múlva is emlékezetes lesz a múlt héten a Balaton jegébe süllyedt két Hummer. Mi egy H3-assal a Velencei tó jegére mentünk - nem szakadtunk be.


Címszavakban az elmúlt egy hét hummeres eseményei:
 1. Nem elég erős a Balaton jege - két SUV is beszakadt
 2. Felderítette a hetet a Balatonba süllyedt két Hummer
 3. Baleset kapcsán nőtt meg a Hummerek iránti érdeklődés


Aki pedig nem kísérte figyelemmel a történéseket, annak néhány szóban: miután hétfő este két Hummer a Balaton jegére merészkedett, s ott a jégkásába süllyedt, óriási hír lett belőle, némi kárörömmel mindenki a szerencsétlenül járt szabadidő-autósokon tréfálkozott, számos vicces kép és videó született a téma kapcsán, s a Használtautó.hu rendszerében is hatvan-nyolcvanszorosára nőtt a Hummer hirdetések nézettsége. Miután az egyik hummeres szerencsevadász, K. Pál a Borsnak a következőket nyilatkozta: "Az autónak semmi baja nem esett, s mivel olaj sem folyt ki belőle, így a környezetet sem károsítottuk. Kis tisztítás, olajcsere, aztán egy hét múlva irány a Velencei-tó", néhány vállalkozó kollégával úgy döntöttünk, hogy megelőzzük, s mi már a hétvégén rámerészkedtünk a Velencei tó jegére egy kölcsönkért Hummer H3-assal.
Hirdetés


Óvatosan, csúcstempóként 35 km/órás sebességgel haladtunk csak a tó jegén - ugyanis ennyit tudott a forgalmazójától kölcsönkapott Hummer H3-as Carrera RC autó, melyet egyébként nagyon megkedveltünk. Elképesztően gyorsult, a jobb és bal kézhez is állítható, elektromos kormánykalibrálást és első-hátsó sebességtartót, azaz leginkább kézi-gázt is kínáló, s a gyors vezérléshez egy jól megragadható ravaszt is tartogató távirányítójú gép. Mindannyiunk szívébe belopta magát, hiszen összkerékhajtásával, rugózásával és független kerékfelfüggesztéseivel, ballonos, puha abroncsaival gond nélkül bukdácsolt át a jég kisebb bordáin és redőin. Még a be kell valljuk, nem szakszerű és nem is javallott havas hajtást is jól bírta - ami után persze rögtön szétszedtük és kipucoltuk, hogy a hó ne az elektronikájába olvadjon bele. Így aztán gond nélkül bírta a 44,5 centiméter hosszú, 1:12 arányú játék a kiképzést, mely 1,2 óra alatt feltölthető lítium-ion akkumulátorával a röpködő mínuszokban is hozta ígért félórás üzemidejét.
Nem titkoljuk, a mintegy 42 ezer forintos, mai áron nagyjából két tankolásnyi üzemanyagba kerülő modellautót fájóbb szívvel adtuk vissza, mint bármelyik tesztautót, hiszen történelmi tettünk kapcsolódik hozzá: a Velencei tó meghódítása.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 03:48
  Permalink

  Ez nem majmolás,hanem inkább egy oktató videó/cikk az idiótáknak,hogy egy ilyennel lehet szórakozni ésszel a tó jegén,nem egy igazival ész nélkül!A világgá kiabálást meg nem a cikk írója kezdte,hanem pont az az értelmi,aki saját hülyeségét megelőlegezve kürtölte világgá tettét!

 • 2017.10.31. at 03:48
  Permalink

  És erre még büszke is vagy/vagytok?? :D! Na ez aztán, az abszolút ciki, és égő apukám! Egy pár marha kitalál valami fejetlen baromságot, és ráadásul jól fel is sül vele. és Nektek/Neked rögtön le kell majmolni, és világgá kiabálni!!! Gratulálok hozzá!!! Hány éves is vagy te, Katona Matyi??

Vélemény, hozzászólás?