Idén egy Mustangon hasít a világ leggyorsabb karácsonyfája

Láttál már karácsonyfát 309 km/h-val közlekedni?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A december beköszöntével egyre több autó tetején látni fenyőfát, de a Hennessey tuningcég ezt a mesterséget is egy új szintre emelte. Tavaly már egy Audi RS6 Avant tetején megautóztattak egy karácsonyfát, idén pedig egy Mustang volt a kiválasztott.

Persze nem is a Hennessey-ről beszélnénk ha egy mezei Mustang tetejére kötötték volna a karácsonyfát. A Venom 1000 Mustang GT500 ugyanis - ahogyan a nevében is elárulja - 1000 lóerővel és 1152 newtonméteres nyomatékkal dolgozik, míg a gyári adatok ennél valamivel szerényebbek, a Ford ezt a típust "mindössze" 760 lóerővel és 850 newtonméteres nyomatékkal kínálja. Az 5.2 literes V8-as motor teljesítménynövelésén túl azért máshoz is hozzányúltak a Venom 1000-es kapcsán: egy új, 7 sebességes duplakuplungos váltót kapott az autó, emellett új injektorokat és üzemanyag befecskendező rendszert is.
Hirdetés
A Hennessey még egy kis történetet is adott a rekordkísérletnek. A videó első részében a csapat egyik kamionjából maga a Grincs lopja el a karácsonyfát, majd stílszerűen egy zöld Mustangra kötözi azt és útnak indul vele. Persze a karácsony réme hamar rájön, hogy ez az autó minden bizonnyal meghaladja a képességeit, ezért hamar át is adja a volánt a profi autóversenyző, Spencer Gesweinnek, aki a Continental amerikai tesztpályáján hajtja meg a Venom 1000-est.
Hirdetés
A Mustang aerodinamikája a tetőcsomagtartóval és a hozzákötözött fával nem éppen ideális rekorddöntéshez, azonban a GT500-as még így is képes volt 192 mérföld/órára, tehát 309 km/h tempóra. Ezzel pedig a csapat a saját rekordját adta át a múltnak, hiszen a már említett Audi RS6 Avanttal a tavalyi esztendőben 294 km/h-ra voltak képesek ugyancsak egy fenyőfával a tetőn.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?