Így működik egy autó: videón mutatjuk be az alapokat!

Mi lapul a lemezek alatt? Benéztünk a pénztemető Audi A6 motorterébe!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha eddig nem tudtad, hogy működik egy autó, akkor ez a videó neked készült: a pénztemető Audi A6-oson mutatjuk meg, hogy hol keresd a legfontosabb folyadékokat és hogy mi történik a motortérben, miután elfordítod a kulcsot.

Nem vagyok autószerelő. Édesapám tanított egyet s mást az autókról, azóta raktam már össze komplett motort is, de ez továbbra is csak a hobbim, ennek ellenére meg sem tudom számolni, hányszor jött már jól ez a tudás. Félreértés ne essék, nem mondom, hogy mindenki szerelje magának az autóit, de azért nem árt tudni, hogy mi van a motortérben, hogy mit jelentenek egyes hibaüzenetek, hogy melyik alkatrész mire való illetve hogy néz ki, és hogy összességében miként működik a gépezet.

Ha érdekel az ilyesmi, de eddig senki sem volt, aki elmagyarázza neked ezeket a dolgokat, akkor most itt a remek alkalom!

A videóban tudatosan egyszerűsítek: úgy magyarázom, ahogy annak idején én magam is megértettem az alapokat, hátha ezzel másnak is segíthetek fényt deríteni rá, hogy mi történik, amikor elfordítja a kulcsot. Ezzel ráadásul egy egész videósorozatnak alapozunk meg, a jövőben ugyanis kamera előtt tervezzük elvégezni az itt látható Audi A6 különböző karbantartási és javítási munkáit, hogy kiderüljön: valóban pénztemető egy ilyen öreg Audit ennyire olcsón megvenni?
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?