Íme Ken Block legújabb játékszere; egy teherautó

Ken Block újabb őrületre készül, a fegyvere most egy kisteherautó lesz, de még milyen!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyban készül a tizedik Gymkhana videó, pontosabban decemberben már láthatjuk is, ám a főszereplőt már most megmutatták, ez itt a Hoonitruck, egy Le Mans-i versenyautó motorjával.


Hamarosan érkezik a legújabb Gymkhana videó, a tizedik rész, persze nem mással, mint Ken Blockkal a volánnál. Viszont ismét új autóval készült a Hoonigan műhely, és újra olyat alkottak, amitől már most eldobhatjuk az agyunkat, pedig még meg sem mozdult. Azt már a legutóbbi videóban szereplő kis ízelítőből tudni lehetett, hogy egy pickuppal készülnek, most kiderült, hogy egy '70-es évekbeli Ford F-150-ről van sző. Ken Block azt is elárulta, hogy egy ilyen típussal, egész pontosan egy 1977-es F-150-nel tanult vezetni, mely édesapjáé volt. A versenyautónak viszont már nem sok köze van az eredeti autóhoz, sőt!
Hirdetés

Van új neve is, bár a Hoonitruck kicsit erőltetettnek tűnik, maga az autó is nagyon erős. Alaposan ültetett, szélesített, nagyfelnis F-150-nek tűnik, de ahogy a Mustang, úgy ez is teljesen új és egyedi csővázra épült, valójában egy versenyautó. A karosszériaelemeket könnyű alumíniumból formázták újra, a kinézet csak egy héj, és ezt a platón keresztül tökéletesen látni. Ott szabadon látszik a csőváz és a technika egy része, a másik pedig a géptetőn keresztül kandikál ki.
Most egy V6-os motort használtak, annak a 3,5 literes duplaturbós EcoBoost motornak az alapjait, ami a Ford GT Le Mans-i versenyautóban is dolgozott. A Hoonigannél 914 lóerőt hoztak ki belőle, ami egy hatfokozatú szekvenciális váltón keresztül jut el a kerekekhez. Mind a négyhez, ugyanis itt ismét összkerékhajtást alkottak a gép alá. Ken Block azt mondja, nagyon furcsa ekkora méretekkel keresztben közlekedni, és hogy ismét egy egészen új élmény. A Hoonitruck különlegessége, hogy kapott tolatókamerát és vonóhorgot is, ami pedig garantált, hogy ezt a fegyvert el fogják sütni a videóban, így vélhetően olyat láthatunk, amit eddig soha Gymkhana filmben. A tizedik részt december 7-én mutatják be az Amazon Prime-on, a Hoonitruck viszont már jövő héten látható lesz a Las Vegas-i SEMA Show-n.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?