In memoriam Tök Drive!

Ehettünk volna főzeléket autóban...

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hónapokig szemeztünk a Fogarasi úton a Tök Drive nevű büfével. Késő, kihagytuk, bezárt, leeresztette a lábait.

Néhány hete beszélgettünk, hogy csuda praktikus dolog a drive in! Részemről igencsak nagy igény lenne mindenféle drive in-re. Drive in posta, egy olyan igazi drive in újságos és a többi. Szégyen vagy sem, nem vetem meg a drive in éttermeket sem, bizony gyakran előfordul, hogy ugyan az egészséges életmód híve vagyok, sebtében itt oltom az étvágyamat. (Igaz, a PETA most futó McCruelty: I’m hatin’ it (McKegyetlenség:Utálom) címet viselő kampánya azért ismét elgondolkoztatott, talán még ennyit sem kéne.)
Megörültem hát, amikor a Fogarasi úton egy narancsszínű konténert átölelő kedves kis rák mosolygott rám, s a Tök Drive felirat mellett hirdette, hogy a konténerben igazi klasszikus drive in finomságok, köztük gyermekkorunk kedvencei; a nosztalgikus élményeket ébresztő hamburger, a palacsinta vagy az egyszerűen elkészíthető, finom levesek és főzelékek kaphatók. Mindez ráadásul megfizethető és a jól menő multis drive in-ekhez képest is versenyképest áron! Egy hamburger például 200 forintot kóstált, a háromfogásos menü 690-es, minden nap 8-tól 8-ig. A reggeli kávét is letudhattuk (volna) itt, 100-150 forintért.
Szerettük volna megnézni, hogyan is kell autóban főzeléket enni, s kicsit átérezni az egész hangulatát, de sajnos nem voltunk elég gyorsak. Megannyiszor elmentem, elmentünk mellette, s még egy drive in-re se jutott idő. Aztán azt vettük észre, hogy a rák lufi lábacskái leeresztettek, majd íziben el is tűntek, s az üres konténer tanúskodott csupán róla: itt egykor egy magánkézben lévő autós és gyalogos étterem állt.
Felkerestük hát a zuglói önkormányzatot, árulják el, mi történt, ugyanis honlapjukon visszakereshetően több lakossági bejelentés érkezett a Tök Drive ügyében – leginkább a működésével járó zajt kifogásolták. A kommunikációért felelős hölgy megkeresésünkre először arról tájékoztatott, hogy a magánterületen lévő üzlet megszüntetését a tulajdonos kezdeményezte. Amikor felhívtuk figyelmét a honlapjukon található információra, miszerint a tulajdonost első fokon a létesítmény lebontására kötelezték, maga is meglepődött, hogy ezt hol olvastuk, s a cikk publikálásáig nem kaptunk választ.
Így hogy vajon az üzlet nem ment, nincs igény ilyen magán kézben lévő drive in létesítményekre hazánkban – vagy esetleg mégis valamilyen külső nyomás, szabálytalanság, a lakosság tiltakozása stb. hatására döntött vagy kényszerült a tulajdonos a bezárás mellett és egyébként a drive in, mint jelenség életképes a multikon túl is, egyelőre rejtély maradt. Egy biztos, én sajnálom, hogy kihagytam. Ha legközelebb drive in-t látok, tuti begurulok egy tökfőzelékre!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?