Indul az Aston Martin V12 Zagato

Startra kész az Aston Martin V12 Zagato

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miként arról pont egy hete adtunk hírt, ma áll rajthoz az Aston Martin V12 Zagato a Nürburgringen. Az 517 lóerős 6,0 literes izomgépet a depóban kapták lencsevégre.

Ahogyan azt a múlt héten írtuk, ma délben 4 órás VLN futamon debütál a Nürburgringen az Aston Martin és a Zagato karosszéria-szabászat 50 éves együttműködésére épített Aston Martin V12 Zagato. A már minden részletével bemutatkozott, a V12 Vantage alapjaira épített V12 Zagato csak néhány érdekességet tartogatott, ami a depóban lencsevégre kapott versenyváltozatról derülhetett ki. A "Zöld Pokolba" zöld, nevezetesen az angol versenyautók jellegzetes, British Racing Green árnyalatát a lehető legvilágosabban hozó Zagato karosszériát küld az Aston Martin. A múlt héten megismert példányhoz mérten nem csak a fényezés, hanem a brutális hátsó szárny és diffúzor is különbség - hiába, versenypályán csak így élvezhető ki a hatfokozatú szekvenciális váltón keresztül hajtó, 6,0 literes, 517 lóerős, 570 Newtonméter nyomatékú V12-es motor.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?