Infrakamerával vették fel a kamionosokat fosztogató román bandát

Rablás halálos iramban Romániából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mint a Halálos iramban című mozisorozatban, a rablók nagy sebességgel haladó autóval állnak be a kamion mögé, a motorháztetőn csimpaszkodva nyitják ki a rakteret, majd kipakolják az árut.


A Halálos iramban című filmből vehette a menet közbeni autópályás rablás ötletét az a román rablóbanda, mely már hosszabb ideje fenyegeti a Románián áthaladó kamionok rakományait, ráadásul módszerüknek köszönhetően a kamionosok észre sem veszik, hogy épp kipakolják rakterüket. A román rendőrség már rajta van az ügyön, a bűnözőket is beazonosították, de még nem sikerült konkrétan tetten érni őket. Az alábbi infrakamerás felvételeket a DIICOT, a román rendőrség szervezett bűnözés és terrorizmus ellen harcoló alakulatának helikopteréről készítették, mikor megneszelték, hogy újabb akció készülődik. Ez alkalommal ugyan nem sikerült kipakolni a teherautót, de az éjszakai felvételeken jól látszik, ahogy az egyik rabló a motorháztetőn lógva próbálja kinyitni a kamion ajtaját, miközben társa hátulról biztosítja. Hogy végül azért adták fel, mert meghallották a DIICOTT repülő őrszemét, vagy simán csak az ajtózárral nem boldogultak, azt nem tudjuk, de ennyiből is látszik, hogy életüket is kockára teszik a busás haszon reményében: reméljük, a kiszivárgott felvétel hatására nem költöznek át Magyarországra, és itteni "kollégáik" sem kapnak kedvet ahhoz, hogy lemásolják a tényleg halálosan veszélyes és persze maximálisan törvénytelen és elítélendő mutatványt.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?