Ismét csökken a benzin ára szerdán: mutatjuk, mennyivel!

A gázolaj nagykereskedelmi ára nem változik, ellenben a benzin ismét olcsóbb lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tovább közeledünk a hatósági árakhoz, ismét csökken a 95-ös benzin ára a hét közepén. Mutatjuk mennyivel, ahogy azt is, hogy a héten mennyiért vásárolhatnak gázolajat azok, akik egyenesen a nagykereskedőktől veszik.

Ismét lefelé kúszik, most épp 15 forinttal a benzin nagykereskedelmi ára szerdán, de még így is csaknem 100 forinttal lenne drágább literenként, ha nem lenne az ársapka. A Holtankoljak.hu információi szerint a gázolaj nagykereskedelmi ára nem változik a hét közepén. Ez az árváltozás továbbra is csak azokat a végfelhasználókat érinti, akik direktben vásárolnak üzemanyagot nagykereskedőtől.
Hirdetés
A nagykereskedőktől vásárlók számára viszont legtöbbször nem a benzin ára a legfontosabb infó, hanem a gázolaj, melynek literje piaci áron átlagosan jelenleg kb. 660 forintba kerül. Ha nem lennének hatósági árak, akkor a 95-ös benzint is drágán, de ennél azért már jóval olcsóbban, szerdától literenként 576 forintért tankolhatnánk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?