Ismét durva áremelés a töltőállomásokon

A vártnál jelentősebben drágulnak az üzemanyagok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A múlt hetinél enyhébb üzemenyagár-emelés volt csak várható, ám közel ugyanolyan jelentős érkezik.

Miután az idei első negyedévben csúcsot döntött a benzin és a gázolaj ára, áprilistól júliusig csökkenésnek lehettünk tanúi, melynek eredményeként a korábban 450 forintos magasságban járt üzemanyagárak az olcsóbb töltőállomásokon ismét 400 forint alá csökkentek. Miután a múlt héten már drágult 8 forinttal a benzin és 7-tel a gázolaj, már a legolcsóbb helyeken sem kapni 400 forint alatt hajtóanyagot, de azért annál nem sokkal, néhány forinttal drágábbat még el lehet csípni egy-egy töltőállomáson. Szerdától azonban újabb, ráadásul a forint gyengüléséből kiolvasottnál jelentősebb mértékű drágulás következik be: 6 forinttal emelkedik a benzin, és 8 forinttal nő a gázolaj ára a holtankoljak.hu értesülései szerint (a holtankoljak.hu korábban pont ellentétes számokról 6 forintos gázolaj, 8 forintos benzinár-emelésről írt).
A hét második felétől 419-420 forint lesz a benzin, és 424-425 forint a gázolaj országos átlagára. Mivel az ország legolcsóbb és legdrágább töltőállomásainak árai között akár 25-30 forintos eltérést is tapasztalhatnak az autósok, 410-445 forint közötti literárakra egyaránt lehet majd számítani.
Hirdetés
Aki esetleg azt szeretné kiszámolni, hogy idén mennyivel drágább autózni, mondjuk a Balatonhoz eljutni, annak érdemes tudnia, hogy tavaly ilyenkor 377 forint volt a benzin, 366 forint a gázolaj országos átlagára. Azaz - már a szerdai árakkal számolva - átlagosan 43 forinttal többet fizetünk a benzinért, és 58 forinttal többet a gázolajért. Egy átlagosnak tekinthető, 40 literes tankolás esetén tehát 1720 forinttal drágábban tankolhatunk tele benzinből, és 2320 forinttal többért gázolajból.
A magasabb árak egyértelműen visszavetik az autózást, 2012 első félévében 4,3 százalékkal kevesebb benzin fogyott, mint a tavalyi év azonos időszakában; gázolajból 2,9 százalékos a visszaesés a Magyar Ásványolaj Szövetség adatai alapján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 20:11
  Permalink

  Remélem bevezetik a jövedelemhez igazított árakat. Akinek több a jövedelme, az fizessen többet! Így tényleg igazságosabb országban fogunk élni, nem a szegények fizetik meg a gazdagok harácsolásait és pazarlásait, és tényleg nem lesznek dugók, mag megtanulnak újra tömegközlekedéssel, biciklivel és gyalog közlekedni a tehetősebbek is! Akinek nagyobb az ökológiai lábnyoma, többet használja a bolygó erőforrásait, többet szennyezi a levegőt és mérgezi embertársait, fizessen többet! Bár elgondolkodtató, hogy “csak”ennyibe kerül, mikor állítólag 240 ezer bruttó a magyar átlagfizetés. De a legtöbben 80-120 ezer Ft-ból élnek, műszaki diplomások is 140-160 nettóból, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megyében, ez saját tapasztalat! De vannak páran akik érdemükön felül nagyon jól élnek, ez a vad dél-amerikai banán kapitalizmus. Azok nyomják fel jól hangzóra az átlagbért! És ez az amit bejelentenek és bevallanak! A többiek meg fizessék a nyomordíjukból amit bérrabszolgaként kapnak! Aki nem tud vállalkozni,és eredményesen vállalkozni az elveszett ember! Aki meg nem is akar tenni az életéért, az meg magára vessen! Ez van nálunk! Hajrá Magyarország, 20 évvel a rendszerváltás után! De hogy mindig rosszabbul éljünk, gondoskodtak róla hogy a politikusok dilettáns munkáját mi fizessük meg, már a tisztább kipufogógázra sem számíthatunk, a bioetanolt, és az autógázt is már olyan áron adják majd, hogy marad a benzin és a még mérgezőbb diesel persze méregdrágán!

 • 2017.10.30. at 20:11
  Permalink

  Helyes, ha tovább emelkedik a benzin ára, akkor végre csökken majd a forgalom az utakon. Utálom, hogy dugókban kell várakoznom vasárnaponként, amikor otthonról eljövök dolgozni. 😉

 • 2017.10.30. at 20:11
  Permalink

  Ez a Mol féle fis-fos banda és az orbán féle bandák egyszerűen nem tudják felfogni,hogy mit művelnek az emberekkel szemben,és csak állandó plussz terhelést varrnak az emberek nyakába a sok valótlan és megvalósításra nem került meséik alapján!!!! Ez a felfogás amit ezek a bandák művelnekmár egyszerűen tűrhetetlen mivel csak egy halom hazudozás ott ungarn-ban!!!!
  Az ilyen minősíthetetlen bandákat már régen el kellett volna takarítani,mert tűrhetetlen nullák!
  Ladiszlao Moerg

Vélemény, hozzászólás?