Ítélkezhetünk?

Óvakodj a részeg autóStohl!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Stohl András Subaru Foresterével visszaesőként okozott balesetet, érthetők is az ellenérzések, de az "Óvakodj a részeg autóStohl!" matrica már alpári és ízléstelen!

Közel egy hónapja állította elő a rendőrség Stohl Andrást közlekedési baleset okozásáért. (Ennek idején feltehetően alkohol és drog befolyásoltsága alatt állt, majd távozott a helyszínről. Sofőrszolgálattal egyébként 4-5 ezer forintból megúszta volna a hazautat.) Nem első ízben került a színész ilyen kellemetlen szituációba, amely most súlyos csapást jelentett karrierjére nézve is. A történtek miatt valószínűleg mégsem vezetheti például az ősszel induló új tehetségkutató műsort. Megosztotta az embereket a hír, összefogtak ellene, összefogtak mellette, miközben valóságos katasztrófaturizmus indult meg a Nemzeti Színházba, ahol egyébként eddig is népszerűek voltak azok a darabok, amelyekben játszik.
A minap aztán a következő matricát láttuk egy Hondán Dunakeszin: „Óvakodj a részeg autóStohl!” (a képen látható matricát egyébként nem találtuk sehol a világhálón, állítólag kisebb boltokban lehet kapni), aztán megütötte a szemünket egy furcsa "fotoshoppolt" plakát (lásd a kapcsolódó galériában), majd egy szórakozóhelyen egy mondat: „Be vagyok stohlozva!”, ami körülbelül annyit tesz, „Kegyetlenül be vagyok rúgva!”.
Andrást ugyanekkor már autóstohlnak is aposztrofálták, s bizonyára napról napra születnek most a hasonló kifejezések.
Dagad a botrány is, András beismerte, sajnálta, kirúgták, kutatják, kötelezik, kitartanak mellette, az őt kigúnyoló rendőröket meghurcolták, közben hajmintát vettek, drogelvonóra kötelezik, titokzatos lánnyal látták … stb. Rossz érzés lehet most Stohl Andrásnak, egy olyan közszereplőnek lenni, akinek a balesettel az élete is kicsit megbicsaklott, s nem lehet könnyű a hozzátartozóinak, barátainak, kollégáinak lenni sem. Egy biztos, „kellett a pofon”, a színész az eljárás során bizonyára felelni fog a tetteiért, elnyeri "méltó büntetését". A fiatalok hiteles példaképe pedig a továbbiakban éppen azzal lehet, ha belátja hibáját, és férfiasan vállalja a következményeket! Amit tett, az azonban semmit nem von le színészi tehetségéből. Nyilván nem hibátlan, szent emberek azok sem, akik most mindenféle módon gyalázzák, a fejét követelik. Lehet persze neheztelni rá, vagy akár gyűlölni is, ám az ítélkezés a bíróság dolga.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.11.01. at 05:18
  Permalink

  Mondjuk ebbe igazad van…
  Hibázott? igen. ennyi, ha szivatják a pólóval / a matricával és ő látja ezt akkor ráébred hogy ne piáljon, ne drogozzon aztá nem csukják le

 • 2017.11.01. at 05:18
  Permalink

  Hm, aki játszik a tűzzel, ne csodálkozzon, ha előbb vagy utóbb megégeti magát. Senki nem mondta ennek a “celebnek”, hogy két lábbal tapossa a KRESZ-t, és igen, a fagyi adott esetben bizony visszanyalhat: a közismertség veszélyes üzem (csakúgy, mint az autó, kedves művészúr), és ha nem vigyáz az illető, akkor közutálatban lehet része. Hogy alpári és ízléstelen a matrica? Ugyan, ébredjünk már fel, hogy bilibe lóg a kezünk, Stohl hibázott, komolyan és nem először, amire a társadalom azonnal reagál. Nincs ebben semmi rendkívüli, és ezen az sem segít, ha nyilvánosan bűnbocsánatért esedezik – mondjuk, az a minimum, hogy a kötelező köröket lefutja. A bíróság majd dönt – persze, jó eséllyel meg fogja úszni, annyi lesz a kiskapu, mint égen a csillag, nem kell aggódni -, de az csak a dolog jogi oldala, vádaskodni nem kell, viszont ahhoz mindenkinek joga van, hogy a véleményének adott formában (akár egy matricával) hangot adjon, lelkiismerete szerint – a közélet már csak ilyen. Ha engem kérdez valaki, szerintem a celebúr viselkedése az alpári és ízléstelen, a bocsánatkérései ellenére…

Vélemény, hozzászólás?