Itt van az új Mini kicsiben és nagyban is!

Ízlelgesd: "hálózatról tölthető gokart-érzés"

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyobbak, okosabbak és még inkább személyre szabhatók lettek a Mini új, elektromos modelljei, a Cooper és a Countryman.

Az új Mini Cooper esetében a Cooper név immár minden három- és ötajtós Mini modellre vonatkozik, nem a motorválasztás függvénye. Két változattal, a Cooper E-vel és SE-vel indul a kínálat. Az E-ben a villanymotor 184 lóerőt, míg az SE-ben 218 lóerőt ad le - ez a gyengébbiknél 7,3, míg az erősebbiknél 6,7 másodperces gyorsulást garantál álló helyzetből 100 km/h-ra. Érdekes módon az erősebbik változat rendelkezik a nagyobb hatótávval, annak az akkumulátora 402 km-re elég, az E-ben lévő telep 305 km-t tud a WLTP szerint.
Hirdetés
A Countryman alaposan megnőtt: hat centiméterrel magasabb és tizenhárom centiméterrel hosszabb lett. Mindennek az utasok láb- és fejtere látja leginkább hasznát. Opcionálisan konfigurálható a C-oszlop megjelenése és a tetőpanelek színe, illetve elöl és hátul is újak a fényszórók, csakúgy, mint a Coopernél. A Countryman is két teljesítményszinttel érhető el: az E 204 lóerőt és 8,6 másodperces gyorsulást, míg az SE 313 lóerőt és 5,6 másodperces gyorsulást tud (utóbbi ráadásul összkerékmeghajtással párosul). A Countryman esetében a nagyobb mérete és tömege ellenére hosszabb az elérhető hatótáv is, az E-nél 462 km, az SE-nél 433 km. Mindkét modell belső terének meghatározó eleme a hatalmas központi OLED érintőképernyő, melynek stílusa és háttérképe szinte a végtelenségig személyre szabható. Rengeteg speciális textilt is alkalmaznak az utastérben, ami nem csak tapintásra kellemes, de a mögé rejtett lámpákkal stílusosan világít is, adott esetben akár a központi képernyő megjelenéséhez igazodva, azt kiegészítve. Mindkét modell négy felszereltségi szinttel érhető el, melyekből a legdrágább a JCW, de ez még nem az a John Cooper Works kiadás, ami korábban a legsportosabb kiviteleket jelentette. A két modell mellett a Mini azt is megerősítette, hogy jövő tavasszal érkezik egy vadonatúj modell, az Aceman, ami feltehetően egy, a Countrymannél kisebb crossover lesz, természetesen elektromos meghajtással.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?