Ittasan, jogsi nélkül hajtott árokba a lopott autóval

A rendőrök őrizetbe vették az újabb ittas autótolvajt

Néhány napja hajtott az árokba Kehidakustányban egy elkötött autóval egy ittas, jogosítvánnyal nem rendelkező, 23 éves férfi. Csak a sofőr sérült meg a balesetben, ám így is lesz miért felelnie.

Egy 23 éves Zalaszentgróti férfi borult az árokba Kehidakustányban szeptember 2-án, 22 óra körül. A baleset során a férfi könnyebben megsérült, ám kiderült, hogy ez a legkisebb problémája. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, emellett felmerült az ittasság gyanúja is, amit a szonda pozitív értéke is igazolt.
Hirdetés
Ezt követően derült csak ki, hogy az autót, amit összetört, Zalaszentgrótról, egy ingatlan udvaráról hozta el, a tulajdonos tudta és engedélye nélkül. A gépkocsi ajtaját nyitva hagyták és az indítókulcs is benne volt, így könnyedén el tudott hajtani vele az ittas férfi. Ez nyilván felelőtlenség a tulajdonos részéről, ám nem jelenti azt, hogy bárki autókázni indulhatna egy ilyen járművel. Éppen ezért a sofőrt a rendőrök engedély nélküli vezetés miatt őrizetbe vették, majd járművezetés ittas állapotban vétség, valamint jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?