Ittasan, jogsi nélkül hajtott árokba a lopott autóval

A rendőrök őrizetbe vették az újabb ittas autótolvajt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány napja hajtott az árokba Kehidakustányban egy elkötött autóval egy ittas, jogosítvánnyal nem rendelkező, 23 éves férfi. Csak a sofőr sérült meg a balesetben, ám így is lesz miért felelnie.

Egy 23 éves Zalaszentgróti férfi borult az árokba Kehidakustányban szeptember 2-án, 22 óra körül. A baleset során a férfi könnyebben megsérült, ám kiderült, hogy ez a legkisebb problémája. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, emellett felmerült az ittasság gyanúja is, amit a szonda pozitív értéke is igazolt.
Hirdetés
Ezt követően derült csak ki, hogy az autót, amit összetört, Zalaszentgrótról, egy ingatlan udvaráról hozta el, a tulajdonos tudta és engedélye nélkül. A gépkocsi ajtaját nyitva hagyták és az indítókulcs is benne volt, így könnyedén el tudott hajtani vele az ittas férfi. Ez nyilván felelőtlenség a tulajdonos részéről, ám nem jelenti azt, hogy bárki autókázni indulhatna egy ilyen járművel. Éppen ezért a sofőrt a rendőrök engedély nélküli vezetés miatt őrizetbe vették, majd járművezetés ittas állapotban vétség, valamint jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?