Jaguar XKSS – Könnyfakasztó a klasszikusok kedvelőinek

Micsoda autó, micsoda felvételek... - az autózás történetének egy gyönyörű darabja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elképesztő történetek, típusok és versenyek a korból, mikor az autókra még nem, mint használati tárgyra tekintettek. Zseniális döntés volt a Jaguártól, hogy megidézik mindezt az XKSS újjáépítésével. Ráadásul még filmre is vették. Egyszerűen kihagyhatatlan

Vagyunk még egy páran szerintem, akiknek a klasszikus autók jelentik a beteljesülést. Biztosan emlékszünk, mikor a Jaguar 2017-ben bejelentette, hogy - előásva az eredeti terveket - megépítik újból azt a kilenc darab XKSS-t, melyek 1957-ben tűzvész áldozatai lettek. Tartok tőle, hogy a 360 milliós vételár sokunknak ennél közelebbi betekintést nem is adott az autócsodáról, azonban minap találtam egy, a munkálatokról készült dokumentumfilmet. Elkezdtem nézni, és bár az elején csupán tíz percet szántam rá, de egyszerűen nem tudtam otthagyni. Minden pillanata megér egy misét, nekem valahogy a régi Top Gear jut róla eszembe.
Hirdetés
Remek felvételek és kitűnő tartalom, mely az építés folyamatán és nehézségein túl az eredeti autó történetéhez is visszanyúlik. És hát lássuk be, hogy van is mihez, hiszen nem kis legendával állunk szemben. Sokak az első szupersportautóként tartják számon, mely ugyebár a szintén méltán híres D-Type versenyautó közúti forgalomban is használható változataként jött létre. Annak idején olyan legendás sztárok kedvenc autója volt ez, mint Steve McQueen, aki a Los Angeles-i rendőröknek még azt is felajánlotta, hogy ha valaha elkapják őt ezzel a négykerekűvel, akkor meghívja őket egy sörre. Szép idők voltak... Azonban nincs okunk búsulásra, amíg a Jaguar Classic ilyen tartalmakkal lát el minket! Kommentben, pedig szívesen olvassuk azokat a hasonló témájú filmeket, sorozatokat, videókat, melyek nektek is elrabolták a szíveteket!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?