Jó eséllyel esni fognak az üzemanyagárak

Tankoljon jövő héten, 4-5 forinttal olcsóbb lehet literenként a benzin és a gázolaj is!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyengült ugyan a forint a dollárhoz mérten, ám a nemzetközi árak olyan mértékben estek, hogy még így is érezhetően apadhatnak jövő héten az üzemanyagárak.

Mind a benzines, mind pedig a dízelautót hajtóknak érdemes várniuk a tankolással, már amennyiben szeretnének egy átlagos, 40 literes tankolás során akár 200 forintot spórolni. Ennyit jelenthet ugyanis az akár literenkénti 5 forintos árcsökkentés, mely jó eséllyel bekövetkezik jövő hét szerdán, bár lehet, hogy szerényebb lesz.
A nemzetközi árak apadása egyébként nem hogy szerényebb, hanem még komolyabb árcsökkentést indokolna, a fekete arany árfolyama ugyanis 3,5 százalékkal apadt, s az üzemanyagárak még jelentősebben lettek olcsóbbak a tőzsdéken. A benzint 4,2, a gázolajat a hét végére 4,1 százalékkal alacsonyabb szinten jegyezték, mint egy héttel korábban. Nem csak az üzemanyagárak estek ugyanakkor, hanem a forint árfolyama is gyengült, a dollárhoz mérten szintén igen jelentős, 2,5 százaléknyit, így aztán a hazai autósok számára a benzin csupán 1,7, a gázolaj 1,6 százalékkal lett olcsóbb.
Hirdetés

A fentiek literenkénti 4-5 forintos, szerdától életbe lépő üzemanyagár-csökkenést hozhatnak a magyar autósok számára. Hogy valóban lesz-e, s ilyen mértékű lesz-e, azt a Mol hétfői bejelentésekor tudhatjuk majd meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?