Jó ST-t kívánok! Jogosítványt, forgalmit lesz szíves!

Focus ST kombi rendőrautókat kaphatnak a brit hekusok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 250 lóerős Ford Focus ST kombi alapján épített rendőrautót az essexi Ford Special Vehicle Preparations.


Az essexi Earls Colne-ban székelő Ford Special Vehicle Preparations készítette a képeken látható, Ford Focus ST kombin alapuló rendőrautót, melyet a Rendőrségi Flottamenedzserek konferenciáján és a Kékfény Flotta Kiállításon is bemutatnak, remélve, hogy a brit rendőrség flottájáért felelős illetékesek is rákapnak az új dizájnra. A jármű kívülről és belülről is megfelel a rendőrautókra érvényes legfrissebb szabványoknak, festésén kívül tetejét LED-es fényhíd koronázza, utasterében mobil terminál és ahhoz tartozó képernyő segít a bűnözők beazonosításában.
Hirdetés
Az autót 2,0 literes EcoBoost turbómotor hajtja 250 lóerős teljesítménnyel, így 6,5 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h-t, végsebessége pedig közel 250 km/h - ez a Focus tehát sokkal potensebb, mint akár a most kifutó hazai Focus rendőrautók, akár a novembertől érkező Opel Astrák. Az ST kombi alapára a szigetországban 23 095 font, arról egyelőre nem szól a fáma, hogy mennyivel növeli meg a vételárat a rendőrségi csomag és festés.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?