Jövőre minden új BMW forgalomfigyelő kamerát kap

A BMW már most bekamerázza autóit, az önvezető autók világára készül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új állomásához érkezett a HERE navigáció és a Mobileye együttműködése, jövő évtől a BMW Group összes új modellje forgalomfigyelő kamerát kap.


A BMW Group, az Intel és a Mobileye közös célja, hogy 2021-re sorozatgyártásban kínáljanak önvezető autót. A nem is olyan távoli cél elérése érdekében a BMW már jövő évtől minden új fejlesztésű, azaz friss modelljét felszereli a Mobileye forgalomfigyelő és táblafelismerő kamerájával. Nem csak a kamera lesz alapáras az új BMW (és Mini, meg persze Rolls Royce) modellekben, hanem a REM™ (Road Experience Management) forgalomfigyelő technológia is.
Hirdetés
Az intelligens, kamera-alapú vezetést támogató rendszerekkel felszerelt modellekben a fejlesztők elmondása alapján a HERE nagyfelbontású térképe és a valós idejű forgalmi információkat szolgáltató technológia együttműködése az automatizált járművezetés szempontjából elengedhetetlen, mérnökien precíz hely- és helyzet-meghatározás lehetőségét teremti meg, amely nem csupán biztonságosabbá, de átláthatóbbá és fennakadás-mentesebbé is teszi a jövő közlekedését.
Közös felhőbe is dolgoznak a kamerák

A Mobileye forradalmi technológiája folyamatosan figyeli, tárolja és elemzi az intelligens vezetést támogató rendszerekkel felszerelt modellek kameráinak élőképét, amelyeknek tömörített információ-halmazát a vállalat szabadalmazott, EyeQ® processzorokkal és intelligens szoftverekkel dolgozó algoritmusa egy közös felhőben dolgoz fel (10 kilobájt/kilométer tömörítéssel). Az algoritmus a forrásokból érkező aktuális információkat valós időben, egyfajta digitális rétegként húzza rá az élő kamerakép által belátott térkép-területre, amely így a jármű és a forgalom mozgásával párhuzamosan folyamatosan változik. A technológiának köszönhetően a BMW Group ügyfelei a minden korábbinál pontosabb hely- és helyzet-meghatározás, illetve a valós idejű forgalmi információk együttes előnyeit élvezhetik, amely időben figyelmeztet a torlódásokra, a dugókra és az esetleges forgalmi akadályokra, jelzi a változó időjárási körülményeket és a felszínen található parkolóhelyek alakulását, valamint számos egyéb segítő információval szolgál. Első körben a sofőrnek, de állítólag már 5 év sem kell, s a sofőr is lehet nyugodtan utas az autójában. Kérdés, miként fér ez össze a BMW, a vezetés élménye szlogennel?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?