Karcmentes ragyogás: gépi mosó kefék nélkül

Így dolgozik a világ leghosszabb kamionmosója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kanadában sokszor extrém hosszú kamionnal fuvaroznak. Ezeknek a monstrumoknak a tisztán tartása kézi munkával lehetetlen lenne, így jöhetnek a speciális gépi mosók.

Bizony, nem mindegy, milyen technológiával mosatjuk autónkat, és a szakértők döntő többsége szerint a legjobb, karcmentes kezelést végző gépi mosók az Egyesült Államokban, valamint Németországban találhatók nagy számban, ahol kefék helyett csak többféle, magas nyomású vízsugár érintkezik a karosszériával. Jó példa erre az alábbi kisfilm, amely a világ leghosszabb mosóutcáját mutatja be munka közben, méghozzá extrém hosszú kamionnal. A Kanadában (Lloydminster) található automata berendezés 140 dollárért végzi el a szó szerinti piszkos munkát, és kisebb medencényi, szám szerint 7,5 köbméternyi vizet használ fel egy országúti tehervonat alapos megtisztításához. A végeredmény igencsak meggyőzőnek tűnik, ám a szárítással láthatóan nem vacakolnak odaát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?