Kemény munkával sikerült létrehozni egy csúnya Alfa Romeót

Még a tervezői sem ismernék fel a kupévá alakított Alfa 75-öt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szerencsétlen külső ellenére rengeteg pénzt várnak az autóért, aminek egy árverésen keresnek gazdát.

Nyomtalanul tűntek el a 75-ös Alfák az utakról, pontosan úgy, ahogy erről a fehér kupéról is leradírozták a modell összes stílusjegyét. A középkategóriás olasz szedán 1985 és 1992 között készült, a sornégyes motorok mellett V6-osokkal is szerelték, a Quadrifoglio Verde csúcsváltozat orrába háromliteres blokk került, a hajtás kizárólag a hátsó kerekek sajátja. Noha az olaszok a E30-as BMW konkurensének szánták, nem tudta megszorongatni a német modellt, a 2,4 milliós eladástól messze elmaradt a 375 ezres darabszám. A furcsa kétajtós szintén egy 75, csak nagyon jól álcázza magát. Az autót 1994-ben, a Carrozzeria Castagna olasz karosszériaépítő készítette, majd a Genfi Autószalonon is kiállították. A cél egyértelműen egy sportosabb, modernebb vonalvezetésű autó készítése volt, ami igazából sikerült, bár nem lett sem szép, sem igényes. A géptető túlnyúlik a fényszórókon, ezáltal mintha nem akarna az egység része lenni, az Alfa pajzsot imitáló elem negatívba dől, de talán a legrosszabb, hogy lökhárító középen megszakad. A hátulja jobban sikerült, a gömbölyű far a karosszéria alá berakott lámpákkal nem rossz.
Hirdetés
A tervezők a ritka SZ-t vették alapul, amire szintén ráfogható, hogy megosztó a formája. A Vittoria névre keresztelt autó nem sokat futott, mindössze 2500 kilométert mutat számláló. A beltér sem maradt érintetlenül, a műszerfalat és az ajtókárpitokat zöld Alcantarával borították, az utas pedig egy darab fautánzatú betétben gyönyörködhet. A motorja háromliteres és 255 lóerős, a váltó ötfokozatú kézi. Az aukción 55-60 millió forint közötti összeget remélnek az autóért, amennyiből bőven kijönne más veterán Alfa is, bár azokból nem csak egy készült.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?