Két Mercedes a hét legdrágább fotóin Bács-Kiskun vármegyében

Előre szóltak a rendőrök, de volt, aki 157 km/órával száguldott

Múlt héten tartotta az országos ROADPOL akciót a rendőrség, melynek keretében több mint 20 ezer gyorshajtót fogtak. A negatív csúcstartók között valószínűleg a fotókon szereplő két Mercedes is ott van.

Egyetlen hét alatt közel 24 ezer gyorshajtót fogott a rendőrség az országos ROADPOL akció keretében. Ebből csak a Speedmaraton napján, április 19-én 7913 autóst fotóztak le, akik a megengedettnél gyorsabban hajtottak. Bács-Kiskun vármegyében az elmúlt hét napban 3169 ilyen esetet rögzítettek, közülük két kirívó esetet közzétett a rendőrség.
Hirdetés
Mindkét felvételen egy-egy Mercedest mért be a traffipax. Kettejük közül a fiatalabb német prémium haladt gyorsabban, az 55. számú főúton a megengedett 90 km/óra helyett 157-tel ért a mérőműszerhez. Ő a vonatkozó jogszabályok szerint 117 ezer forintos bírságra számíthat. A másik járművezető az 50-es táblával nem törődve 111 km/órával haladt az 54. számú főúton - pechére épp itt (is) ellenőriztek a rendőrök. Az 50 km/órás sebességkorlátot sokkal szigorúbban veszik, ezért ebben az esetben valószínűleg 169 ezer forintos bírsággal kell számolnia a gyorshajtónak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?