Kínai villanyautó kétmillióért – de csak Ausztráliában

A Yogomo, kínai elektromos autó célpontja Ausztrália

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kínában nem tudnak leállni a másolással, most a Toyota-PSA kisautóknak született meg a koppintása, ráadásul elektromos hajtáslánccal.

Nem csalás, nem ámítás, a Yogomo villanyautó nem véletlenül hasonlít másik három modellre: egyértelműen a Citroën C1, Peugeot 107, Toyota Aygo trió adta a kínaiaknak a formai ihletett, egészen pontosan a korábbi Lifan és Geely menedzser Wang Delung cégének, ahol 2008-tól háromkerekű elektromos járművek készülnek. A Yogomo már komolyabb termék, hiszen négy kereke van, ettől függetlenül meglehetősen apró. Teljes hosszúsága csupán 3 centivel lépi túl a 3 métert, szélessége 140, magassága 148, tengelytávolsága pedig 216 centiméter. A 450 kilogrammos autó maximális sebessége 80 km/h, és egy feltöltéssel nagyjából 150-160 kilométeres utat lehet vele megtenni. Egy ausztrál üzletember, név szerint Laurie Sparke, a Holden egykori munkatársa lehetőséget lát a kínai termékben, és Eday Life néven importálni szeretné a Yogomo-t, mintegy 7300 eurónak megfelelő áron - ez a jelenlegi árfolyamon 2 millió forint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?