Konnektoros hibriddel erősít az új Audi A7

Plug-in hibrid változattal is elérhető lesz az új Audi A7

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyre közeledünk a második generációs A7-es Audi bemutatkozásához, ennek megfelelően újabbnál-újabb információk látnak napvilágot róla.


Nemrégiben már mutattunk egy látványtervet, miszerint az új Audi A7-es vélhetően így fog majd kinézni. A német gyártó egyelőre a külsőről még nem adott ki hivatalos fotót és részleteket sem mutattak belőle. Az egyéb technikai dolgokról viszont egyre többet tudunk. Az már biztos, hogy a hat- és nyolchengeres benzines és dízel motorok mellett egy plug-in hibrid változat is érkezni fog, amelyet egy négyhengeres benzines és egy elektromotor hajt majd. Az S7-es duplaturbós V6-os, az RS7 pedig szintén kétturbós V8-ast kap.
Hirdetés

Az MLB építési platformnak köszönhetően az új A7-es tömege elődjéhez képest kb. 100 kilogrammal nyom majd kevesebbet a mérlegen. A hossza is rövidülhet némileg, azonban így is 5 méter körüli értékkel kell számolni. A külső a Prologue koncepció stílusjegyeit örökli, akárcsak a következő A6-os és A8-as is. A beltérből számos gomb tűnik majd el, ugyanis összesen két érintőképernyő is helyet kap. A vezető előtt az Audi Virtual Cockpit helyezkedik majd el. Lesz gesztusvezérlés, számos vezetést támogató rendszer, amellyel akár félig autonóm üzemben is autózhatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?