Környezetvédelmi ellenőrzéssel szűrik a héten a hibás autókat

Ha rossz az autód, műszakira küldhetnek a helyszíni mérés után az ellenőrök

Budapesten, Győrben, Szegeden és Pécsett is műszerrel várják a kipufogókat az ellenőrök, legalább 600 közúti mérést terveznek végezni az 5 napos razzia alatt. Az enyhébb hibákra figyelmeztetnek, ha viszont nagy a baj, vár az előrehozott műszaki!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) bejelentette, hogy péntekig kiemelt figyelmet fognak fordítani az autók műszaki állapotára, környezetvédelmi méréseket is végeznek majd Budapesten 15 helyen, a három vidéki nagyvárosban pedig 5-5 helyen. Először pontosan 25 éve volt hasonló razzia, az azóta rendszeressé vált módszer is az idősödő járműpark zöldítését szolgálja. A tervek szerint ezeken a pontokon 6-700 mérés is lehetséges az ellenőrzés időtartama alatt.
Hirdetés
A razzia egyik célja, hogy a tulajok figyelmét felhívják a kezdődő műszaki problémákra, de ettől még a súlyosan szennyező, vagy a veszélyes műszaki állapotú autókat be fogják küldeni a vizsgasorra. A közlekedés környezetbarátabbá tételének ugyanis az is feltétele lenne, hogy igyekezzünk az autóinkat megfelelő műszaki állapotban tartani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.09.28. at 17:18
    Permalink

    Miért csak a szegényeket sújtják ezzel is.
    Orbánc-barátoknak van pénze az elektromos autókra amelyeket még bőven-pénzel is támogatják
    mi lenne ha a régi autókra adnának támogatást korszerűsítésre !!

Vélemény, hozzászólás?