Közösen fejleszt a Ford és a Toyota

Hibridszövetséget kötött a Ford és a Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pickupokhoz és teherautókhoz fejleszt közösen hibridrendszereket a Ford és a Toyota.

Együttműködési megállapodást kötött egymással az amerikai és a japán óriáscég, a kooperáció során közösen fognak hibridrendszereket fejleszteni teherautók és pickupok számára. A megállapodás szükségességét az egyre szigorodó tengerentúli emissziós normák bevezetése indokolja: 2025-re a gyártók modellsorozatainak átlagfogyasztását tekintve 54,5 mérföld/gallon lesz a kötelező szint.
Európai szabványra fordítva ez körülbelül 4,3 l/100 km-nek felel meg, és ha figyelembe vesszük, hogy az USA-ban még mindig mennyi benzinzabáló terepjáró, kisteherautó és nagylimuzin közlekedik, valamint hogy a 30-asok klubjába (30 mérföld/gallon, kb. 7,8 l/100 km) bekerülni még mindig dicsőség, akkor kijelenthető, hogy igen magasra emelte a lécet a kormány.
Ugyanakkor már az utóbbi időben is azt tapasztalták, hogy például a Ford F150 pickupból az elmúlt években már az eladások felét a turbós V6-osok tették ki a V8-asok korábbi egyeduralkodása után, azaz, ha lassan és más léptékben is, mint az óceán ezen partján, de már ott is megkezdődött a vásárlóközönség racionalizálása.
A hibridrendszerek kialakításán kívül a két cég telematikai berendezések és internet alapú autós megoldások közös fejlesztése mellett is elkötelezte magát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?