Központi véna távirányítóval: csaló hirdetések ismérvei

Még mindig játszanak csaló használtautó-hirdetők

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csábító ajánlattal sokakat meg lehet vezetni, ám a csalók azért sok ismérvet hagynak, hogy felismerjük őket.

Szerencsére tavaly óta nem tudtak új módszert kidolgozni a csaló használtautó-hirdetők, történeteik és módszereik a régiek. A vázolt sztori tehát szinte ismerős, ám csak a rendszeresen hirdetéseket böngészőknek. Ki ne kapná fel a fejét egy, a konkurenseinél bő 30 százalékkal olcsóbban hirdetett 2 éves Volkswagen Tiguanra - amely 6 millió forint körüli átlagára alapján mintegy 2 millió forintos spórolást jelent. A hirdetés mondjuk fotó nélküli, amivel rögtön sokkal hátrányosabb helyzetből indul, de azért az ár miatt kiemelés nélkül is a lista elejére ugrik - feltűnő, nem vitás. Csábítóan hosszú, és elsőre precíznek tűnik a felszereltséglista, ám úgy néz ki, hogy nem a hazai gyári leírást, hanem egy külföldi, hibásan fordítottat másoltak be.

Néhány érdekesség az ellátmányból: EU4 kipufogógáz-koncepció, off-road mérnöki csomag, központi véna távirányítóval.

Ez utóbbi olyannyira csábító, hogy még az sem ijeszti el az érdeklődőt, hogy a Budapest I. kerületében megtekinthetőnek hirdetett autóhoz Pécs-környéki telefonszámot írtak - nem is nagy meglepetés, hogy a hívott számon előfizető nem kapcsolható. Az e-mail azonban működik!
Hirdetés

Gyakorlatilag bármit is írunk, jön a válasz a kissé kamuszagú, NiklasMeier123@hotmail.com címről - angolul, csak mi hozzuk fordítva: Köszönöm érdeklődését autóm iránt, a nevem Mario Gorla. Az autó teljesen sérülésmentes, még karcolás sincs rajta, garázsban tartott, motorja is kiváló állapotú. Magyarországon, saját nevemre vásároltam. Eredetileg olasz vagyok, jogtanácsosként dolgozom, s így töltöttem 2 évet Magyarországon, ám most nagyobb fizetésű állás miatt Angliába költöztem. Így aztán autómat el kell adjam, hogy egy, a helyi előírásoknak megfelelőt vásárolhassak. Az autót személyesen, saját költségemre el tudom szállítani az Ön címére, ahol személyesen találkozhatunk, és természetesen mindenféle ellenőrzést elvégeztethet az autó állapotát illetően. Amennyiben érdekli az üzlet, elküldöm igényeimet, hogy elkezdhessük a folyamatot. Csakis azután kötünk üzletet, hogy találkoztunk, és ellenőriztük az autót! Kérem keressen e-mailen vagy a 044 703 182 1784, 0044 701 112 7744 telefonszámokon, várom jelentkezését!

Válaszlevélben aztán hiába érdeklődünk a hol lehet az autót megtekinteni kérdéssel, jön az újabb sablon: Mint azt tudja, az autó Angliában van, én kell elvigyem Önnek, hogy az ellenőrzéseket elvégeztethesse. Amíg azonban nem látok garanciát fizetőképességére, addig nem tudok útra kelni. Hogy erről meggyőződhessek, egy egyszerű megoldást ajánlok, a legközelebbi Western Union irodában helyezze el az autó árának 30 százalékát, azaz mintegy 3500 eurót, küldőnek saját magát adja meg, címzettnek nyugodtan megadhatja legjobb barátjának vagy akár egyik családtagjának nevét, de a címzett címeként Londont írja be. Ez utóbbira azért van szükség, mert csak így tudom ellenőrizni Angliából az összeget. Miután feladta a pénzt, szkennelje be annak igazolását és küldje el számomra e-mailben. Ezáltal ellenőrizni tudom a befizetést, így láthatom, hogy Ön valóban komoly vásárló. Amennyiben megkaptam az igazolást, és látom, hogy a pénz is rendben van, azonnal útra kelek az autóval, s így legfeljebb 2 nappal később már meg is tekintheti azt, valamint annak papírjait. A Western Union irodában aztán lemondhatjuk az utalást, s megköthetjük az üzletet. Figyelem, amennyiben mégsem tetszene Önnek az autó, nem fogok semmilyen kompenzációt sem kérni! Ellenben kérem, értse meg, korábbi rossz tapasztalataim miatt szükségem van fizetőképességének bizonyítására, s ne feledje, az Ön óriási előnye, hogy vásárlás előtt megtekintheti, illetve megnézetheti az autót. Amennyiben az üzlet Önnek is kedvező, kérem, hívjon gyorsan!
Aki esetleg bedőlne, az búcsút inthet a befizetett összegnek, ugyanis a Western Union gyakorlatilag bemondásra, a pénzátutalási ellenőrző számot is tartalmazó igazoló-papírról olvasott adatok alapján gond nélkül kifizeti az összeget - Angliában - s az eladó, az akár csak fotón létező autóval várható, mint a tizennegyedik havi nyugdíj. Így aztán továbbra is csak megerősíteni tudjuk, az autót, illetve annak papírjait nem látva, s a tranzakciót nem hivatalos szerződésbe foglalva sem átutalással, sem készpénzben nem tanácsos előleget fizetni - legyen bármennyire is hangzatos az ajánlat!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 08:11
  Permalink

  Hello,
  I would like to thank you for your interest and i appreciate your intention of buying my Volkswagen Passat.The car works and stands in perfect condition, i never had any problems with the engine.
  The price is 3550 EURO and i believe it is convenient for us both.
  We live in the capital of Denmark, Copenhagen (København), located in the Hovedstaden region, a beautiful place on the Sjælland island.
  We had a nice place to stay during our summer and winter holidays in Schrobenhausen.This is the reason why the car has still deutsche plates and german registration. I bought it from Germany and i am the first owner. It is 100% a german car.
  The reason for selling it now is that we are a nice couple of pensioners (i have 64 and my beloved wife has 63 years old), we love spending our time (and money) travelling around the world by plane, so a car is no more useful for us. Also we sold our holiday house in Germany and bought a nice house with a big yard here in Dänemark.
  If you agree and you are decided for a meeting to see the car and make a test-drive we are ready to make a trip to Germany and meet you personally.
  I am sure that we will find a nice city in Germany to arrange a meeting, a region acceptable for us and for you in the same time.
  Please tell us, where do you live? We would like to know more about you so we can propose you an appointment.
  We have the faith that this will be a good deal!
  With kindly danish regards,
  Soren Hansen

  PS: My German is limited at just a few words so i wish a lot to continue our conversation in English.

 • 2017.10.31. at 08:11
  Permalink

  Na pont most futottam bele én is egy ilyenbe. Dán nyugdíjas házaspár német autója, tökéletes állapotban.. Minden áron a WesternUnion-os pénzátutalást erőltetik:)). Ők már ugyanezt meg is tették, el is küldték a beszkennelt dokumentumot.. Már első levelük is furcsa volt, de azért nagy köszönet az Intercash Zrt.-nél a telefonos Úrnak, Ő biztosított róla, hogy 100% átverés.
  Szóval honfitársaim! nagyon figyeljetek oda, előre TILOS pénzt utalni/küldeni/adni bárkinek!!!!!
  ja és a történet nem hazai, hanem Németországban zajlott (volna).

 • 2017.10.31. at 08:11
  Permalink

  http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw.passat%20variant%201.9%20tdi%20highline.bern/159887167.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=25&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2001-01-01&maxFirstRegistrationDate=2001-12-31&maxPrice=2001&negativeFeatures=EXPORT

 • 2017.10.31. at 08:11
  Permalink

  Ez a szarházi Gorla ( ha egyáltalán ez a neve) majdnem rászedett. Én a letét helyett azt ajánlottam neki, hogy a Londonban élő vőm elmegy hozzá, oda adja a teljes vételárat, ha rendben van a kocsi és az okmányai és elhozza az autót.
  Valamilyen rejtélyes ok miatt ezt a verziót nem akarta érteni Mario (és a Varázsló) barátunk.

 • 2017.10.31. at 08:11
  Permalink

  Sziasztok!
  Mi pont most vagyunk e-mail kapcsolatban ugyanezzel a Mario Gorla nevű, a fent leírt két elérhetetlen telefonszámú Dorchesterbe épp most kiköltözött illetővel, aki egy Audi A6 Allroad-ot hirdet 4M Ft-os álomáron. A folyamat kísértetiesen hasonlított, sőt szóról-szóra ugyanaz volt, mint a cikkben leírtak, pluszban annyival, hogy nekünk az állítólagos személyi okmányait is átküldte, hogy bizonyítsa valódiságát, tisztességes szándékát… Sok telefon-beszélgetésen (ő hívott rejtett számról), e-mail váltáson vagyunk túl!
  A hirdetés az expressz-en jelenleg is fent van!
  Szerencsére a WU Bank alkalmazottak (ha az ember előadja kétségeit), akkor 5 perc beszélgetés után rávilágítanak finoman, hogy ez majdnem 100%, hogy csalás, így ezúton is köszönjük nekik.

  Most épp ott tartunk (már csak hecc-ből), hogy megírtuk neki, Kiutazunk hozzá Angliába

  Kíváncsiak vagyunk a válaszára!

 • 2017.10.31. at 08:11
  Permalink

  Üdv mindenkinek!
  November 13-án vasárnap a TV2 Napló műsorában többet is láthattunk,igaz nem autóra hanem Afrikai
  örökségre és egyéb hihetetlen dolgokra adták a pénzüket ÖNKÉNT ÉS DALOLVA.Amikor láttam nem akartam hinni a saját szememnek.Hihetetlen a LEHÚZÓS ötletek tára.Sajna még mindig sokan bedőlnek mert azt hiszik ők a kivételek és csak mással történhet ez meg.

 • 2017.10.31. at 08:11
  Permalink

  Én a használtmotoros oldalon találkoztam hasonlóval.3 különböző hirdetés 3 cimről.Válasz egy e-mail cimröl jött:BROWN PAUL. többszöri levélváltás után sem volt hajlandó semmi azonositót megadni a motorokról.Kértem alváz ,motorszámot.rendszámot,válaszként csak annyi jött,hogy minden megvan, ha kell a motor megnevez egy szállitót aki ingyen leszállitja 10 napig használhatom ,ha nem tetszik ingyen visszaviszi.Nekem nem kerül semmibe,de a vételárat utaljam a ZACK_CARGÓ nevü cégnek aki a szállitást is intézi.Állitolag a cég nem hivja le a pénzt amig nem kap rá a vevőtől utasitást.Rákerestem a gugliban erre a cégre,de csak a levél alapján lehetett a honlapot megnyitni. A kereső nagy sokára mindkét nevet kihozta egy angol internetes CSALÓKAT nyilvántartó oldalon.Ugyhogy NE VEGYETEK tul olcso dolgokat látatlanba. UI:mivel jön a karácsony ezek a csalók egyre többször fognak probálkozni!!

 • 2017.10.31. at 08:11
  Permalink

  egyebkent valoban toresmentesnek tunik, igy keprol. hatulrol biztos nem volt zuzva, a ket elso sarvedo is ep (igaz, a ketto kozott barmi tortenhetett). annyi volt gondolom, hogy behoztak jobbkormanyoskent, es egy hatulrol koccant EXE Yaris kormany- es pedalszerkezetet, muszerfalat (nem a kijelzot) kicsereltek. a valto maradt a regi, az is forditott fokozat-kiosztasu. 🙂

 • 2017.10.31. at 08:11
  Permalink

  Ez tényleg nagyon gáz, még az ablaktörlők is fordítva vannak, a vészvillogót is anyós kapcsolgatja, lehet a pedálokat is ő nyomogatja, bár mivel automata, lehet azt a kettőt át tették. Vajon a tankajtót is a jobb egyből lehet nyitni. És még odaírja, hogy törésmentes, érdekelnének az első légzsákok, hogy a helyükön vannak-e, mert gondolom nem volt egyszerű átkábelezni mindent. Húúúúú nagggyyyon kókány. Köszönöm a megtalálónak.

 • 2017.10.31. at 08:11
  Permalink

  Sajnos én tudok olyanról aki küldött pénzt…sajnos el is bukta a 3000 Euroját.Én már ötödik éve hozok autókat Németországból sajnos a külföldi oldalakon is rengeteg az ilyen csalfa hirdetés és nem csak magánszemélyként hirdetnek hanem csinálnak komplett álkereskedést csupa olcsóbb autóval.Vigyázni kell!

 • 2017.10.31. at 08:11
  Permalink

  Mi ebben a meglepő? Magyarországon van nem egy marha, aki fel mert venni svájci frank, euró, stb… alapú hitelt és most sír mint a fürdős k.rv.! Gondolkodni kellett volna, és nem kapzsinak lenni! Én Ft alapút vettem fix törlesztéssel. Ez a nagyon olcsó autókra is érvényes. Szerintem.

 • 2017.10.31. at 08:11
  Permalink

  🙂

  Nem is oly rég találkoztam én is egy ilyen Mondeoval.
  Nem hittem a szememnek, h ilyen létezik és h valaki ezt beveszi.

  Az autot a http://www.hasznalt-autok.com/ -on találtam és persze egyből meg is tetszett.

  Szeretnék idézni egy pár levelet, amelyból a teljes káosz eléggé gyorsan egyértelművé válik:

  1.:
  Tisztelt Adjs!
  A hasznalt-autok.com oldalon feladott, HA43382 sorszámú hirdetése felkeltette
  érdeklődésemet, ezért szeretném Önnel felvenni a kapcsolatot.

  2.:
  Hi,
  I hope you speak English, because Hungarian language is very difficult. The vehicle is and has always been registered in Hungary with all taxes paid for all year and in addition to the price you will not pay additional taxes to register it on your name. All vehicle documents (törzskönyv , forgalmi engedely, szervizkönyv,etc…) are in my possession, it is full paid with no loans, accident free, has no rust or scratches, full service booklet, REAL km., no need for additional repairs. Winter tires are new and the summer tires has about half the tread! Summer tires are like winter tires on rims! I ask a low price, because it is very difficult to sell something right now due the global crisis and because my situation being away from Hungary. I am located in United Kingdom, but the car and all documents is in my garage in Szeged/Hungary, because I worked in Hungary with a English Team and i came back in London For a Holiday and wasn’t able to return to Hungary, our project was delayed due to lack of funds. I Will came in Hungary with the first flight, as soon as i will find a serious person to buy the car.
  Are you interested?

  3.:
  Dera Angela ZoelT
  Thank fou for your reply.
  I like the advertised car, and You can only do good and wrote for your car.
  I thougt the secund one of thes cars, I do not have to hurry. So, do not immediatley buy a plane ticket
  Are you return to hungary? I would be easier to adapt.
  Another thing: I think that for those contracts where the sale of other nationalities, We verified separately (multiple languages​​) contract is required. Have you information?

  4.:
  Hello,
  All formalities will be made by the shipping company agent !
  Regards

  5.:
  Hi,
  I do not understand that:
  1. letter: the car and all documents is in my garage in Szeged/Hungary
  2. letter: the car is in UK
  Reggards

  6.:
  I lived in Szeged/Hungary but now, the car is with me in UK

  Hát van benne egy két össze vissza beszéd …

 • 2017.10.31. at 08:11
  Permalink

  Épp 2 hete nézegettem itt No-ban a qouka.de nevü apróhirdetö honlapot. Na itt is vannak ám hasonló csemegék. Mazda, Vw, Porsche minden márka megtalálható, áron alul, kevés km. Gondoltam a Mazda 6osra ráirok aközelben van, megnézném. Kaptam is szép levelet, hogy barátunk épp angliában van és azért adja el mert drága regisztrálni. Küldüött szép emaileket, hogy ide meg amoda utaljak pénzt, söt még tud egy nagyon jó szállítócéget is, persze Ő már szállítatott is velük… A vicces hogy még csatol személyi igazolvány, rendőrigazolványt és egyéb “bizalomkeltö” személyes adatokat tartalmazó képeket. Megy ez a buli mindenhol.

  Sajnos barátnöméket is levették pár 100e ft-tal. A vicces ebben, hogy itt ügyvéd is volt, eladónak neve, lakcime bankszámlaszáma és minden…
  Találjátok ki hogy mi lett az ügyböl?

  Elárulom: ismeretlen tettes ellen feljelentés (megvan minden adat) és persze nem találtak semmit.

  Ennyit ér a rendörségünk. Egy nyamvadt bankszámlát és a pénzmozgást nem voltak hajlandóak megvizsgálni.

  Persze lehet okoskodni, hogy miért döl be az emebr ilyennek, de amikor totál be van elvileg biztosítva, akkor az meber nem gondolná. Na mind1. Tanulság megvolt, csak olyan autót szabad megvenni amit látsz, megtapizol, kipróbálod és az eredetiség vizsgát is megcsinálják, ha lehet elötted.

 • 2017.10.31. at 08:11
  Permalink

  a kedvencem:

  http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/yaris/toyota_yaris_1.4_d-4d_exe_m-mt_automata-5209473

  az, hogy nem exe felszereltseg, meg hagyjan, de hogy en angol import csoda at-balkormanyositva… muhhhahhhaaa!!! Yaris-nal azert erdekes ez, mert a muszerfal a vezeto fele nezve van kinagyitva, az anyosulesrol kb nem latni semmit. ezen a muszerpult maradt, igy a vezeto semmit nem lat benne! csak azert is folyamatosan kovetem, meddig marad a nyakukon.

Vélemény, hozzászólás?