Krízishelyzet után talán nem drágul nálunk a gázolaj

Estek a nemzetközi üzemanyagárak, itthon nem várható változás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Noha a nemzetközi tőzsdéken apadt az olaj, illetve a finomított termékek ára, a forint gyengülése miatt mi legfeljebb abban bízhatunk, hogy megússzuk a gázolaj áremelkedését.

Kemény hetet zárhatnak az autósok, főként azok, akik részesei voltak a csütörtök délutántól tartó, eddig még nem tapasztalt gigadugóknak. Őket minden bizonnyal kevéssé vigasztalta, hogy szerdán 2 forinttal apasztott árú benzin égetésével küzdhettek a megfagyás ellen. Árapadást a következő hét annak ellenére sem ígér, hogy a nemzetközi tőzsdéken esett a kőolaj, a benzin és a gázolaj ára is.
Hiába apadt ugyanis 2,7 százalékkal a 95-ös, 1 százalékkal a dízel jegyzési ára, a forint is jelentősen, 2,1 százalékkal gyengült a dollárhoz mérten. Így hazai fizetőeszközben már csupán 0,6 százalékos a benzin árcsökkenése, a gázolajnál pedig 1,1 százalékos áremelkedéssel kell szembenéznünk.
Hirdetés

Utóbbiak alapján a benzin esetében csaknem biztosak lehetünk abban, hogy a Mol hétfői döntése során nem fog változtatni a 95-ös árán, a gázolajnál pedig csak bízni tudunk abban, hogy megúszhatjuk a 429 forintos átlagárával a 427 forintos benzinnél már így drágább üzemanyagfajta további drágulását.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?