Lamborghini illik a sípályához

Kezdődik a síszezon, Lamborghini-tulajoknak is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Aki síel, az tetődobozban szállítja felszerelését, pláne, ha Lamborghinije van. Ám nem ez Jon Olsson 800 lóerős Huracanjának fő érdekessége.

Mutattunk már példát arra, hogy némi átalakítás után, mennyire praktikus lehet egy Lamborghini, nem csupán benzinégető élményautó. A síszezon közeledtével ez lebeghetett Jon Olsson síversenyző szemei előtt is, amikor átalakíttatta Huracan LP 610-4 szupersportkocsiját. Turbófeltöltővel máris 800 lóerő fölé ugrott az alapváltozatában sem éppen gyenge Lamborghini teljesítménye, nem beszélve a 826 newtonméteres nyomatékról. Amint az alábbi videóban látható, a végeredmény annyira jól sikerült, hogy a tulajdonos is jócskán meglepődött rajta, amikor először próbálta kedvencét.
Hirdetés
A tuning eredményeként Olsson Huracanja például 5,3 másodperc alatt lódul 100-ról 200-ra. Ám nem csak a motorhoz nyúltak, hanem szinte mindenhez, ami fokozza a menettulajdonságokat, így a kipufogó és a felfüggesztés sem maradt érintetlen. Utóbbi kapcsán nem arra kell gondolni, hogy kissé növelték a szabadmagasságot, mert úgy jobban boldogul a Lamborghini a sípályák környékén. Szó sincs ilyesmiről, sőt olyan közel hasal az úthoz a Huracan, amennyire csak lehet. A leglátványosabb újdonság persze a tetődoboz, ami ugyan fura látvány egy Lamborghinin, egy síelőnek azonban muszáj magával vinnie felszerelését.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?