Legelső villanyautóját támasztotta fel a BMW

A KITH nevű márka és a BMW együttműködése az i4 M50-nel és az 1602 Elektróval folytatódik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Második különkiadását mutatja be a KITH életmódmárka és a BMW, de ennél izgalmasabb a németek első, már 50 éves elektromos autója, amit szintén újraálmodtak.

Nem is kívánhatna magának jobb rajongót a BMW, mint Ronnie Fieg. KITH nevű életmódmárkájával ott van az amerikai divatvilág élvonalában, édesapjától örökölt rajongása a BMW-k iránt pedig jó ürügyet ad a bajoroknak, hogy trendi különkiadásokkal rukkoljanak elő, amivel nem csak saját vevőkörüket szólíthatják meg, de Ronnie Fieg követőit is. Nem véletlen tehát, hogy a BMW M4 Competition után ismét összeállt a két csapat, aminek ezúttal két gyümölcse is lett: az i4 M50 by KITH és a BMW 1602 Elektro by Ronnie Fieg. Az i4 M50 az M sportdivízió első villanyautója, 544 lóerős teljesítménye és 3,9 mp-es 0-100 km/h-s sprintje méltó alap a divatikon Ronnie Fieg keze munkájához. Ettől függetlenül nagy átalakításokat azért nem eszközölt a KITH, főként a színekkel játszottak. A külső fényezés KITH Vitality Green fantázianévre hallgat, és csak ehhez a különkiadáshoz érhető el. További érdekesség, hogy a BMW történetében először kapta meg egy karosszériafényezés egy külső partner nevét. A mélyzöld árnyalatnak kellemes kontrasztot ad a belső tér, amit szinte teljes egészében karamellbarna bőrhuzat és kárpit borít. Ezen kívül csak néhány szolid M-es trikolór tűnik fel, például a szőnyegeken. A középkonzol pohártartó-fedőjébe lézerrel gravírozták a KITH márkanevet és az Elektro-Auto feliratot. A motorháztetőn lévő BMW embléma pedig egy KITH Vitality Green árnyalatú gyűrűt kap, amiben szintén az amerikai márka neve díszeleg.
Hirdetés
Valószínűleg jó magas áron kínálják majd a limitált szériát, de ne gondoljuk, hogy nincs erre nagy érdeklődés: az előző együttműködésnél az M4 Competition x KITH mind a 150 darabját szűk fél óra alatt elkapkodták. Most is az interneten lesz elérhető a különlegesség, és ehhez illő ruházati kiegészítők is megjelennek majd a KITH webshopjában. Autórajongóként viszont valószínűleg érdekesebb az 1602 Elektro by Ronnie Fieg: az alapot adó modell mindössze két példányban készült, ráadásul 50 éve. Az 1972-es müncheni olimpiára fejlesztették ki, és ez a két darab volt a BMW első villanyautója, amit az eseményen kísérő és kamerás kocsikként használtak. Egyet most Ronnie Fieg vett kezelésbe, természetesen a KITH Vitality Green külső és a karamellbarna belső árnyalattal díszítette ki. Érdekes látni, hogy ez a stílus egy mai és egy fél évszázados autón is egyaránt jól áll. Az 1602-esen azonban egy apró, de szimbolikus jelzéssel még tovább ment Ronnie Fieg, ugyanis az orrembléma külső gyűrűjébe nem BMW, hanem KITH van írva. Ebből azonban nem készül több példány, valószínűleg Ronnie Fieg vagy a BMW gyűjteményébe kerül majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?