Lesz gyári sportváltozata is a Bentley Bentaygának

Kémfotón a Bentley Bentayga Speed

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Valószínűleg a Bentley Bentayga Speed nevet kapja és erősebb lesz a "sima" 600 lóerős változatnál is. Nyilván valahol lesz rá igény.


A Bentley Bentaygáról már tudjuk, hogy mi fogja hajtani, hiszen a Volkswagen megmutatta a konszern luxusautóiba szánt legfrissebb W12-esét. Azóta a Bentaygát megnézhettük már, igaz csak műanyagból, modellautóként. Aztán most meg elterjedt az internetes autós oldalakon ez az új fotó, amin a feltételezések szerint az első Bentley szabadidő-autó legbrutálisabb sportváltozata látható.
Hirdetés

Az alapverzió nemsokára bemutatkozik, de a jelek szerint az angolok már dolgoznak valami még keményebben. Már elterjedt, hogy a neve a hangzatos Bentley Bentayga Speed lehetne, persze ez egyelőre még csak feltételezés. Az eddig látott Bentaygákhoz képest újdonság az első kötény és a lökhárító megnövelt méretű légbeömlői. A küszöbtoldatok is spécik és jókora hátsó szárny is került az autóra - a helyszíni beszámolók szerint. A hatalmas könnyűfémfelnik alatt megnövelt teljesítményű fékrendszert várhatunk, hogy ne csak menjen, megállni is gyorsan tudjon. A teljesítményadatokat csak megtippelni lehet, de a tisztes polgári W12-es 608 lóerejénél és 900 Nm nyomatékánál is többre számíthatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?