Lezúzta magát egy Tesla Model 3 Görögországban

Hiába mondják azt, még a Tesla rendszere sem vezeti az autót a sofőr nélkül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Először balesetezett Tesla 3 Amerikán kívül, a jelentősen összetört kocsi éppen AutoPilot módban volt és a sofőr nem figyelt. A Tesla egyelőre nem vállal felelősséget Amerikán kívüli balesetért.


Hamar megtörtént az első Amerikán kívüli balesete a Tesla legújabb modelljének. A Görögországban történt baleset ismét tipikus példája annak, hogy a mai "önvezető" rendszereket tilos magukra hagyni, és elhinni azt, amit a gyártó kommunikál róluk. Önvezetésre képes autó még nincs és egy darabig még nem is lesz, a ma működő és használható vezetéstámogató rendszerek pedig csak a sofőr segítségére vannak. You You Xue is magára hagyta Model 3-asát a görög autópályán, ez rossz döntés volt, már csak az is, hogy az AutoPilotot Amerikán kívül használta.
Hirdetés

A Tesla egyelőre még nem kapott engedélyt arra, hogy az új Model 3-at Európában vezethesse bárki, a baleset után kiadott közleményükben azt is említik, hogy egyelőre szervizelésre sincs lehetőség Európában. You You ennek ellenére egy német szerviztől már kapott ajánlatot arra, hogy átnézik az autóját, aminek bal oldala jelentősen összetört. Egy elnyújtott balkanyarban hirtelen inkább a lehajtót választotta a sofőrsegéd, mire You You megijedt és balra rántotta a kormányt, ám vélhetően ez volt a rossz lépés. A baleset előtt saját állítása szerint telefonjára és a navigációra figyelt, miközben bal keze a kormányon volt. Jelzés hiányában későn vette észre, hogy a kocsi jobbra letér, szerencsére nem sérült meg. Világ körüli útjának viszont így vége, 24 000 kilométert tervezett megtenni a Model 3-mal, most viszont örülhet, ha egyáltalán javítható a kocsi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?