Lifteznek az üzemanyagárak, pénteken csökkenés következik

Szerdán drágultak, péntektől olcsóbbak az üzemanyagok

Rosszul jár e héten, aki szerdán és csütörtökön kénytelen tankolni, érdemes kivárni az alacsonyabb árakat hozó pénteket.

Egyre többek számára érdekes az üzemanyagok piaci ára, hiszen - miként arról beszámoltunk - szombat dél óta a magánszemélyek autóin túl csupán a taxik és a mezőgazdasági gépek tölthetők a 480 forintos hatósági áron. Hétfőn meg is érkezett az ezt követő drágulás híre, szerdán a benzin ára 7, a gázolajé 9 forinttal került magasabbra. De alig, hogy megérkezett az áremelés a töltőállomásokra, máris itt a hír egy újabb ármódosulásról, péntektől olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj is a Holtankoljak.hu értesülése szerint.
Ráadásul a pénteki árcsökkenés a benzin esetén - 1 forinttal - túl is növi a szerdai áremelést, a 95-ös ára ugyanis 8 forinttal lesz szerényebb péntektől, míg a gázolajnál ismét 9 forintos a módosítás, ami áthúzza a szerdai emelést. Így aztán az átlagos piaci ár a 95-ös benzin esetén péntektől 691,9, a gázolajnál 737,9 forint lesz. A privát autósok és a taxisok továbbra is élvezhetik a 480 forintos hatósági árat, már amennyiben találnak olyan töltőállomást, ahol van is üzemanyag, ugyanis a Független Benzinkutasok Szövetsége szerint több töltőállomáson is hiány van már az országban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?