M verzióval is próbakörön a következő BMW X5

Jövőre bemutatkozhat, 2014-ben jöhet a harmadik BMW X5

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan harmadik generációjába lép a BMW X5, kémfotók szerint már M verziója is próbaköreit futja.


Az először 1999-ben hozott, második generációjával 2006 végén megjelent BMW X5 hamarosan, egészen pontosan a jövő év folyamán, leginkább végén harmadik generációjába lép. Piacra állítólag csak 2014-ben várhatjuk a teljesen új padlólemezre épülő - nyilván a mostaninál könnyebb, ezáltal egyben takarékosabb és kellemesebb vezethetőségű - új szabadidő-autót. Csúcsverzióját az X5 M aszfaltdöngölőt pedig egy évvel későbbre tehetjük. Mindkét modellből létezik már gyári tesztpéldány, az X5 alapját már az előző télen is próbálta a BMW, az M csúcsverziót pedig mostanság kapta lencsevégre a carscoop.blogspot.com lesifotósa.
Hirdetés

Az erőteljesen elmaszkolt monstrum M-ként óriási felnin, alacsony profilú abroncsokon gördül, fékjei természetesen vaskosak, kipufogó-végből összesen négyet (oldalanként kettőt) kap, motorja pedig állítólag az M5, M6 modellekével egyezően 4,4 literes, dupla turbós lesz, legalább 560 lóerős teljesítménnyel. A hajtáslánc természetesen állandó összkerékhajtást fog alkalmazni, váltóként egyrészt 8 fokozatú ZF egység vagy az M5-ből ismert 7 fokozatú, dupla kuplungos is elképzelhető, ahogyan az is, hogy utóbbiakból a kedves megrendelő választhasson. Mindez azonban egyelőre találgatás, a gyáriak jól láthatóan most próbálgatják az új autópálya-császárt, mely a tervek szerint leghamarabb két év múlva villoghat a belső sávban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?