Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület a környezetvédelemért

Megalakult a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A nemrégiben alakult Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület célja a tisztább közlekedés elősegítése.


A környezet védelméért és a tisztább közlekedés megvalósításáért elhivatott cégek összefogásaként született meg a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület, melynek rövidtávú célja a környezetbarát, földgáz, azaz CNG autózás elősegítése.
Annak érdekében, hogy a közlekedés energiafelhasználásának 2 százalékát a földgáz fedezze, az egyesület 25-30 nyilvános töltőállomás és további privát (autóbuszokat, nehéz teherautókat kiszolgáló) CNG-kút telepítését javasolja. Jövőbeli célkitűzései között természetesen az üzemanyagcellás járművek (esetleg a hidrogén belső égésű motorok) számára a hidrogén töltőállomások igényét is megfogalmazta az MGKKE.
Bár a CNG alapú alternatív közlekedéssel Európa többi államához képest jelentős hátrányból indulunk, a teljesen emisszió-mentes hidrogénnel azonban még nem késtünk el.” – fogalmaz Domanovszky Henrik, az Egyesület elnöke.
A Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület alapító tagjai között az ACIS, a Ganzair Kompresszortechnika, az IVECO, a NABI, a Tisza Volán, valamint a Magyar Biogáz Egyesület, vagy a Magyar Terület- és Településfejlesztők Szövetsége egyaránt említhető. Az Egyesület létrehozatalában együttműködési szándékkal tevékenyen részt vett energiaszolgáltató cégek között szerepel az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt., a Főgáz és a Mol is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?