Magyar siker a Rolls-Royce gyerekeknek szóló dizájnversenyén

Életre szóló élményt szerzett a 12 éves Léna a Rolls-Royce rajzversenye által

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A világ több mint 80 országából összesen több mint 5 000 pályázó közül lett az egyik győztes a 12 éves Léna, rajzából a Rolls-Royce designcsapata csinált élethű koncepciót

A Rolls-Royce Motor Cars tavaly nyáron fiatal tervezőknek hirdetett versenyt „Young Designer Competition” címmel 16 év alattiaknak, hogy mindenféle szabályrendszer és kritérium nélkül álmodják meg a jövő Rolls-Royce-át. A járványhelyzet okozta korlátozások otthoni bezártságában szabadon szárnyalt a gyerekek fantáziája, a verseny pedig hatalmas siker lett: a világ több mint 80 országából összesen több mint 5 000 pályaművet neveztek. A beérkezett alkotásokat olyan különlegességek inspirálták, mint az egyszarvúak, a teknősbékák, az űrutazás, az egyiptomi piramisok, Pablo Picasso, vagy a méhek.
Hirdetés
A nevezett alkotások közül a Rolls-Royce Design Team a Budapesten élő, 12 éves Léna műalkotását választotta meg a „Fun” kategória nyertesének, kimagasló teljesítményét ünnepélyes fogadással jutalmazta a gyártó. Lénát kifejezetten érdeklik az autók és a formatervezés, így édesapja autós magazinjait is rendszeresen forgatja. Műalkotása, a Rolls-Royce „Glow” szivárványfüggönyként öleli át a színes álomautó különböző funkcióit, futurisztikus vonalvezetése pedig a Rolls-Royce időtlen szimbólumait élteti. A Rolls-Royce Design Team digitálisan megrajzolt illusztrációként gondolta tovább a győztes pályaműveket, így Léna műalkotását is. Jól látszik, hogy a gyerekrajzok kreativitását és a fiatal fantázia szabadságát kombinálja ez a projekt a profi felnőttek munkájával, így az érdekes - bár természetesen a tudomány jelen állása szerint legfeljebb koncepcióként megvalósítható - autók egyszerre lettek különlegesek, mégis logikusak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?