Magyar sikerekkel rajtolt az autósport szezon

Itt a tavasz és vele együtt az első magyar sikerek is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két második hely a TCR-ben, pontgyűjtés a Rallycross VB-n, az Országos Rallye Bajnokság pedig Herczig Norbi győzelmével kezdődött.


Minden évben van egy hétvége, amikor szinte az összes nemzetközi és hazai autósport bajnokság egyszerre startol. Ahogy legtöbbször, ez idén is április első hétvégéjére esett, és máris temérdek eredményről számolhatunk be. Lássuk, mit domborítottak hazánk gyermekei itthon és a nagyvilágban! TCR International Series. Grúziában, Rustaviban rajtolt a nemzetközi TCR bajnokság, ahol két magyar ifjú is a rajtrácson állt. Az első futam az utolsó pillanatig izgalmas volt, hiszen az egyelőre Zele Racing színekben versenyző, ám hamarosan zengősként folytató Ficza Fecó a célig üldözte a helyi hőst. Az Alfa Romeo Giulietta TCR-es grúz Davit Kajaia végül megnyerte a versenyt, ám Fecó második helye elképesztő szezonkezdet a világ egyik leggyorsabban fejlődő túraautó sorozatában. Olyan neveket szorított ezzel maga mögé, mint a tavalyi címvédő Comini, a zseniális ötödik helyen végző Tassi Attika vagy a legendás túraautósok: Oriola és Morbidelli. A második futam sem volt kevésbé izgalmas, ahol egy sajnálatos ütközés miatt Fecó kiállni kényszerült. A 17 éves Tassi Attila viszont nem hagyta, hogy lankadjon figyelmünk, hiszen második helyre hozta be Michelisz Norbi friss csapatának Honda Civicjét. A M1RA ezzel letette névjegyét már az év elején a TCR International Seriesben.
Rallycross VB. Mostantól magyarországi közvetítés is elérhető a Rallycross Világbajnokságról, és megérte követni az első versenyhétvégét. Ennek egyszerű oka, hogy magyar pilótának is szurkolhatunk már, Lukács Kornél "Csucsu" debütáló hétvégéjén pontot is tudott szerezni. A spanyol versenyt a tavalyi bajnok Mattias Ekström nyerte a félgyári Audi S1-gyel, ám végig szorongatni tudta a rallycrossban újoncnak számító, most Fiestával induló, de korábban, Ekströmhöz hasonlóan DTM-menő Timo Scheider. Harmadik a félgyári Focus RS-sel Bakkerud lett, mögötte Kristoffersson, Solberg és Hansen végzett a döntőben. Egyetlen KIA Riosként Csucsu a 16. lett, ezzel egyetlen pontot máris bezsebelt. A döntőt érdemes megnézni, ilyennek kell ma lennie egy életképes autósport szakágnak.
Hirdetés

Rally OB. A Miskolc Rallye-val vette kezdetét az idei Országos Rally Bajnokság. Rekordszámú, 16 darab R5 raliautóval neveztek, ami egyébként több mint a Nyugat-Európai bajnokságok többségében, sőt pont annyi, ahány ERC nevezés volt az első futamon. Nem csoda, hogy temérdek nézőt vonzott a látvány és a semmihez sem hasonlítható illatok, durrogások ígérete. A csata az utolsó pillanatig kihegyezett volt, az első 10 autó a verseny végéig közel tudott maradni egymáshoz. A 27 fősre megfogyatkozott ORB mezőnyből végül a címvédő Herczig Norbert - Igor Bacigál páros bizonyult a leggyorsabbnak a vadiúj Skoda Fabia R5-tel. Másodikként a Turán Frigyes - Farnadi Ágnes páros végzett 20,6 másodperc lemaradással, harmadik helyen pedig a Vincze Ferenc - Bazsó Attila duó ért célba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?