Már az Apple is figyelmeztethet a sebességmérésre

Hazai traffipaxjelző iPhone-ra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elsőként Androidon megjelent, magyar fejlesztésű Traffipaxjelző immár iPhone applikációként is elérhető.

[kepallobal=398927]Immár az iPhone is figyelmeztethet a hazai sebesség-ellenőrzésekre[/kepallobal] Nem csak a gyorshajtóknak ajánlott tudniuk a traffipaxokról, az egy-egy ravaszul kihelyezett korlátozás, és még ravaszabbul oda tett sebességmérő miatt mindenkinek jó tudni arról, hogy hol, mikor ellenőrzik az autók sebességét a rendőrök. A már több mint másfél éves, hazai programozók által létrehozott, hivatalos forrásokból, például a police.hu adatbázisából építkező Traffipaxjelző szoftver az Android operációs rendszeres okostelefonok után immár iPhone-on is futtatható. A 4x1-es vagy 4x4-es - összkerékhajtás helyett a minialkalmazás méretét jelölő - Widget-ként elérhető program a telefon GPS-vevőjével vagy cellainformáción keresztül (kevésbé pontosan, de jóval szerényebb energiafelvétellel) határozza meg az aktuális pozíciót, s a beállított körzeten és időtávon belüli mérési pontokat listázza, azokhoz közeledve - akár Bluetooth-kihangosítón keresztül - jelez.
Az immár iPhone készülékeken is elérhető (az App Store-ból ingyenesen letölthető) szoftver egyéb újdonságokat is kínál, Budapest, Pest, Fejér Baranya megye mellett immár Heves, Vas és Veszprém megye területén, így összesen 7 megyében is ismeri az előre tervezett mérőpontokat. Utóbbiak akár Facebookon is megoszthatók, ami praktikus lehet, ha például lakhelyünkhöz közeli, az ismerőseink számára is fontosnak vélt tempóellenőrzést találunk a listában.
Hirdetés

A Traffipaxjelző népszerűségét jelzi, hogy Androidra 40 000 alkalommal töltötték le, 14 000 aktív felhasználói nézi nap, mint nap, iPhone-ra a megjelenés utáni első 4 napban 3 700-an töltötték le, így a harmadik legnépszerűbb applikációként csak a foci Eb-s app-ok előzték meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?