Már jövőre érkezhet a 10 millió forintnál is olcsóbb Tesla?

Elon Musk az megfizethető villanyautók piacára is be akar törni

Évek óta a levegőben lóg a Tesla olcsóbb villannyautója, de most úgy tűnik, 2025-ben tényleg bemutathatják a 25 ezer eurós árkategóriába pozicionált villanyautót.

Már 2020-ban elhintette Elon Musk, a Tesla vezére, hogy egy olcsóbb villanyautót is terveznek, amely nagyjából 25 ezer eurós (9,6 millió forintos) árcédulával kerülne a kereskedésekbe. A tech óriás úgy tűnik belehúz a projektbe, nem véletlenül, hiszen a múlt év utolsó negyedében a globális terjeszkedésbe kezdő BYD már több villanyautót gyártott, de az egész 2023-as évet figyelembe véve még a Tesla készített több elektromos járművet.
Hirdetés
Több neve elhallgatását kérő forrás is arról beszélt, hogy az amerikai gyártó több beszállítónak is küldött olyan dokumentumokat, amelyekben árajánlatokat várnak egy "Redwood" kódnéven futó modellhez, amelyből a tervek szerint heti 10 ezret szeretnének legyártani. Emellett az Automotive News Europe arról is beszámolt, hogy a szivárogtatók már azt is tudni vélik, hogy a gyártás 2025 júniusában kezdődhet, később Elon Musk elárulta, hogy valóban 2025-re tervezik a gyártást, de a cégvezér nem fogalmazott ennyire pontosan. Musk múlt májusban arról beszélt, hogy két új modellen is dolgoznak, amelyekben megvan a potenciál évi 5 millió eladott példányszámra is. Ez egybecsenghet a mostani hírekkel, a másik modell pedig a már régóta ígérgetett önvezető taxi lehet, ezek vélhetően ugyanarra a platformra épülhetnek - számolt be az Automotive Europe News.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?