Már közúton tesztelik az új Toyota Aygót, kémfotók is készültek

Az európai alapokra épülő japán miniautó még csak teljes álcában mutatkozik nyilvánosság előtt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az álca ellenére is jól látszanak az autó méretei és arányai. A Toyota Aygo a Yarishoz hasonló hibrid változatban is érkezhet. Sikerének kulcsa lehet, hogy több gyártó is kihátrál az ennyire aprócska városi autók piacáról.

Az Aygo közeli PSA rokonaival ellentétben kap még egy generációt, így a Kia Picanto és a Hyundai i10 továbbra sem marad marad konkurencia nélkül, már tesztelik a 2022-re várható miniautót a Toyotánál. A méretosztályra jellemzően a kerekek a picúr kaszni négy sarkába kerültek, a motorháztető megemelkedett, a lámpák pedig elöl és hátul is modernebbek lettek.
Hirdetés
Az autó belteréről jelenleg még semmit sem tudni, arról fotók még nem készültek. Ennek ellenére komoly változások várhatók, a jelenlegi Aygo ugyanis már igen elavult technológiával dolgozik. Az érintőképernyők, biztonsági extrák és egyéb modern megoldások elszaporodásának egyedül az apró Toyota árcédulája szabhat határt. Szintén a költségcsökkentés miatt kérdéses a teljesen elektromos modell érkezése, fontos ugyanis, hogy az új Aygo árai ne szálljanak el túlságosan. Emiatt a Yarisból már ismerős hajtásláncokra számíthatunk a kisebb testvér emelt motorházteteje alatt is.
Hirdetés
A tervezési munkálatok Belgiumban zajlanak, de a gyártás Csehországban történik majd. Az új Aygo bemutatása 2021 utolsó negyedévében várható, a forgalmazás pedig 2022 első felében kezdődhet meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?