Már Magyarországon is elérhető az Audi Q8 e-tron

Hatalmas SUV, még nagyobb hatótávval és eleganciával: hazánkba is elérkezett a Q8 e-tron

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi újdonsága annyira látványos, hogy egy művészeti kiállításon kezdi meg a hazai pályafutását. Ám ennél sokkal több van a modellben: ez az Audi eddigi legkényelmesebb és legnagyobb hatótávval rendelkező elektromos modellje.

Március elsején megérkezett Magyarországra a legújabb, legnagyobb hatótávval rendelkező tisztán elektromos Audi modell, az Audi Q8 e-tron. A prémium márka új modelljének Sportback kivitele nagyobb akkucsomaggal is kérhető, így WLTP szerint akár már 600 kilométert is képes megtenni egyetlen töltéssel. Az új technológia azt is lehetővé teszi, hogy az akkumulátor a megfelelő töltőegységre csatlakoztatva akár 31 perc alatt is képes 10-ről 80 százalékra feltöltődni.

A hazai közönség számára pedig külön öröm, hogy az autót magyar, Győrben készült elektromos motorok hajtják.

A Q8 e-tron az Audi második olyan tisztán elektromos modellcsaládja az e-tron GT után, melyből sportváltozat is elérhető: az SQ8 e-tron modell a maga három motorjával és 370 kilowattos, azaz 496 lóerős teljesítményével egyszerre képviseli az S/RS modellek jelentett sportos tradíciót, és az e-tron modellek tisztán elektromos meghajtású, karbonsemleges, fenntartható mobilitását. Az Audi közel négy éve, vagyis az Audi e-tron bevezetése óta következetesen halad az elektromobilitás útján, ennek következő állomása a most hazánkba is megérkező Audi Q8 e-tron modell. Az Audi elektromos SUV kínálatának csúcsmodelljét az érdeklődők először az Art&Antique kiállításon tekinthetik meg Budapesten, a Bálnában. „Az Art&Antique és a Q8 e-tron modellünk tökéletes páros, adta magát, hogy itt, a Bálnában tekinthető meg az első autó Magyarországon” – mondta el Zakariás Fruzsina, az Audi márkaigazgatója. „Az új modell egy igazán elegáns, prémium közeget kíván, melyet ez a kiállítás ezen a helyszínen maximálisan biztosít. Mondhatni magasak a modell sztenderdjei, hiszen az új Audinak is a legmagasabb ügyfélelvárásoknak kell megfelelnie: fenntarthatóság, komfort, elegancia és dinamizmus ezek mind fontosak egy Audi ügyfélnek, és a Q8 e-tron ezen követelményeknek mind megfelel.”
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?