Már megvásárolható az új Mercedes-AMG SL, mutatjuk az árát!

A kabriószezon kezdetére megérkezett a piacra a Mercedes-AMG SL

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Stílusosan a csillagászati tavasz kezdetén debütált a piacon a csillagos márka egyik ékköve, az SL. Ára nem szerény, de a tudása sem.

Teljes egészében a Mercedes-AMG fejlesztette az SL új generációját, amely kezdetben 4,0 literes V8-as motort kap, kétféle teljesítményszint közül választhatnak az ügyfelek. Az SL 63 AMG 4MATIC+ csúcsmodell hajtáslánca 585 lőerős, 800 Nm-es csúcsnyomatékát pedig 2500-as fordulattól egészen 4500-ig adja le. Álló helyzetből mindössze 3,6 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, végsebessége pedig 315 km/h. Persze a kisebb teljesítményű változat sem gyenge, hiszen az SL 55 4MATIC+ is 476 lóerőt és 700 Nm nyomatékot teljesít. 100-as sprintje 3,9 másodpercig, végsebessége pedig 295 km/h. Mindkét modellben 9 fokozatú automata sebességváltó juttatja el az erőt mind a négy kerékhez, hiszen a 4MATIC+ összkerékhajtás is alapból jár. Ráadásul ez az első sorozatgyártású Mercedes-AMG modell, ami olyan ötlengőkaros első futóművet kap, amelynél minden lengőkar a keréktárcsán belül helyezkedik el, jelentősen javítva a futómű kinematikáját. Hátul pedig ugyancsak ötlengőkaros kerékfelfüggesztés található. Szintén történelmi pillanat, hogy egy SL modellben hátsókerék-kormányzás is szerepel a felszereltségi listán. A rendszer a sebesség függvényében fordítja a hátsó kerekeket az ellenkező irányba (100 km/h-ig), fokozva a manőverezhetőséget, vagy megegyező irányba (100 km/h felett), tovább javítva a kanyarképességeket.
Hirdetés
A vásárlók tizenkétféle külső szín között válogathatnak, amelyek között megtalálható a kizárólag az SL-hez elérhető hyper-kék metálfényezés és a MANUFAKTUR AMG monza-szürke matt árnyalata, amelyhez háromféle tetőszín és számos különféle keréktárcsa párosítható. Emellett ötféle külső látványcsomag segít az elegancia vagy a dinamizmus irányába mozdítani az új SL megjelenését. De nézzük az árakat! Az SL 55 4MATIC+ alapára 64 830 000, míg az SL 63 4MATIC+ minimum 76 719 000 forinttól érhető el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?