Még a 4 millió forint alá is bemegy az első 100 Dacia Spring ára

4 óra alatt elkelt az első 100 Dacia Spring, de folytatódik az előrendelés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb információk jelentek meg a piac legolcsóbb villanyautójaként érkező Dacia Spring kapcsán, már az árát is tudjuk, legalábbis az első 100 példánynak.

Miként arról beszámoltunk a múlt héten, elstartolt a Dacia első villanyautójának, azaz a piac legolcsóbb villanyautójának előértékesítése. A 3,73 méter hosszú Spring kapcsán már a múlt héten tudtuk, hogy állami támogatással akár 4 millió forintért is hazavihető lehet, ám most még vonzóbb információk érkeztek, egyrészt az, hogy jövő évben nem csupán az a 100 példány érkezik, ami a múlt hét pénteken startolt előértékesítés első 4 (!) órájában elkelt, hanem továbbiak is, ám a támogatott alapár csak az első 100 vevőnek biztos, ők viszont akár hajszálnyit 4 millió forint alatt is hazavihetik majd villanyautójukat.
Hirdetés
A ma - részlegesen - bemutatott Dacia Spring része a Groupe Renault azon törekvésének, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az elektromobilitást. A Dacia Spring a piac legolcsóbb villanyautója lesz, így a Renault tovább erősítheti pozícióját az elektromos autók piacán, igaz, hazánkban például így is vezeti azt. A Spring villanyautó is hozza a Daciák fő jellemzőit: egyszerűnek, robusztusnak és elérhetőnek ígérkezik. Villanymotorja csupán 33 kW (45 LE) teljesítményű, végsebessége 125 km/óra, ám 26,8 kWh-s lítium-ion akkumulátorával a vegyes WLTP hatótávja 225 kilométer, még városban 295 kilométer. Divastos LED menetfénnyel, hátul fektetett Y alakú lámpákkal és SUV-vonásokkal érkezik, utastere ötszemélyes (a sajtóanyag szerint 5 felnőttnek elegendő helyet adó, ám ezt azért jobb szeretnénk személyesen is tapasztalni), csomagtere pedig túlmutat a kisautókén a maga 300 literes alapméretével. Tölthetősége kapcsán egyelőre csak a 30 kW-os DC villámtöltés biztos, amivel egy óra alatt is feltölthető az akku, de konnektorból is elég lesz 10-12 óra.
Hirdetés
A várakozásokon is túlmutatóan sikeres előrendelési akcióról mindenképp érdemes elmondani azt, hogy a világon sehol nem kapható még az autó, még ebben a konstrukcióban sem. Kizárólag Magyarországon indult el az előrendelés, amihez bizonyára a hazai, már kifutott, de még elkölthető 2,5 milliós támogatási konstrukció is szerepet játszik. Az akcióban elkelt első 100 példány ára 6,5 millió forint lesz, aki pedig az állami támogatást felhasználja, az 3 990 000 Forintért juthat hozzá a legolcsóbb villanyautóhoz, ami a piacon forradalmi lépésnek számít! Felszereltségét, végleges árát és részletes adatait majd csak jövőre ismerhetjük meg, de a forgalmazó elmondása szerint az alapellátmány "tartalmazza majd a mindennapi használat során szükséges alapvető technológiákat és vezetéssegítő rendszereket."
Hirdetés
A Dacia Hungária által indított akció keretében az első száz darabos készlet ugyan 4 óra alatt elfogyott, de az előrendelés ugyanakkor folytatódik, hogy azok az érdeklődők, akik szeretnék biztosítani, hogy autójukat mielőbb megkaphassák, érdemes tájékozódniuk és előrendelniük az autót. „Biztosak voltunk a modell sikerében, de az minket is meglepett, hogy 4 óra alatt elfogyott az első 100 Spring – mondta el Wachtler Tamás, a Dacia magyarországi igazgatója. - Továbbra is arra bíztatok mindenkit, aki ilyen autót szeretne, hogy vegyen részt az előrendelési akcióban, amit folytatunk – bár árat és pontos szállítási határidőt egyelőre nem tudunk garantálni – de továbbra is százezer forint befizetésével, kötelezettségek nélkül lehet ezt megtenni és ez esetben a már odaítélt állami támogatás is felhasználható.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2020.10.16. at 08:21
  Permalink

  Hogyne lehetne, nagyon sok ponton elcseszhetik!
  Kezdve:
  “Az akcióban elkelt első 100 példány ára 6,5 millió forint lesz”
  És utána? Esélyes, hogy feltornásszák az élhetően felszerelt példányok árát pl. ~9.9Millióra …nehogy már elcsábítsa a Zoe vevőkört! :)))
  Odáig, hogy hány darabot fognak (akarnak) majd gyártani belőle.
  Simán járhat a Dácia úgy mint a Skoda Citigo E IV … sőt !!
  ‘sztán nem mellesleg az autóról semmi konkrétum, valóságban nem látta/tesztelte senki.
  A ‘gagyimárketting ködösítésből annyi derül ki, hogy ez egy városi kis autó “lesz” aminek a képességei kb. a városi használaton nem is mutatnak túl …
  A leves próbája az evés 🙂

  • 2020.10.16. at 11:40
   Permalink

   “aminek a képességei kb. a városi használaton nem is mutatnak túl …”
   Ami nem csoda egy ekkora méretű, városi autónak tervezett és gyártott kocsi esetében.

   “Esélyes, hogy feltornásszák az élhetően felszerelt példányok árát pl. ~9.9Millióra”
   Esélyes, persze. Egy sokkal kisebb, fele akkora méretű akkuval szerelt, 45 lóerős Dacia-t biztosan 10%-kal fognak aláárazni a Zoénak.

   “A leves próbája az evés”
   Az a pudingé, Jani.

 • 2020.10.18. at 07:48
  Permalink

  Egy valamit felejt el mindenki: ez az autó nem az autóbuzikat akarja megszólítani, hanem a nagy tömeget: tessék, itt egy elektromos városi kisautó 4 milliós árcédulával, ami korlátozottan használható a városon kívül is (ez ugye nagyjából a teljes e-autó szegmensre igaz)
  Kínában gyártják, itt is elkezdik forgalmazni, valószínűleg a megszokott Dacia minőségben. Csodát nem kell tőle várni, arra viszont jó lesz, hogy még szélesebb körben terjed miatta a villanyautózás.

Vélemény, hozzászólás?