Még dinamikusabb lesz az új Audi A1

Számos ponton módosul a következő generációs Audi A1

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az ingolstadtiaknak komoly terveik vannak az A1 modellel, ezért jelentős változtatásokat ígérnek. Nagyobb és okosabb lesz, háromajtósként viszont nem lesz elérhető többet.


2010 óta van piacon az Audi legkisebb modellje, az A1, így nem csoda, hogy már a következő generációról szivárognak az információk. A második generáció már csak az éveknek köszönhetően is teljesen más lesz, mint elődje. Mivel a német prémium versenytársaknak nincs hasonlóan kicsi modelljük, ezért az Audi egyenesen a Minivel kíván szembeszállni, terveik szerint az a céljuk, hogy a Mini vásárlóit magukhoz csábítsák. Ennek érdekében meg is tesznek mindent, dinamikusabb, tágasabb, kényelmesebb és okosabb lesz az új A1.
Hirdetés

Az új platformnak köszönhetően hossza megnyúlik, melynek köszönhetően a hátsó lábtér is növekedni fog, külső stílusjegyeit pedig a nagyobb modellektől örökli majd. Ezzel legalább egy kategóriával nagyobbnak és komolyabbnak néz majd ki az A1-es. Szintén újdonság, hogy nem lesz belőle háromajtós, kizárólag ötajtósként érhető majd el. A háromajtós gyártásán megtakarított összeget az elektromos hajtás fejlesztésébe fogják invesztálni.

A belső tér a jelenlegi A3-ban található műszerfalat kapja majd meg, így lesz benne Virtual Cockpit és 4G LTE hálózat is. Nem maradnak ki természetesen a vezetést támogató rendszerek sem. Motorok tekintetében az új VW Polo a mérvadó, hasonló egységeket találhatunk majd az A1-esben is. A belépő szintet a háromhengeres 1,0 literes TSI jelenti majd. Nem fog hiányozni a négyhengeres 1.5 TSI sem, amely 150 lóerős lesz, a csúcs S1 pedig egy 2,0 literes TSI-vel büszkélkedhet, amely 250 lóerőt szabadít majd az aszfaltra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?