Még vérbeli terepjáró is lehet az Aston Martin DBX

A luxusorientált Aston Martin SUV egy limitált széria erejéig bújhat gumicsizmába

A DBX sikerét kihasználva egy mostoha körülményekre felkészített változattal bővítenék a portfóliót, ami csak kevesek kiváltsága lehet.

Garantált sikert és jókora profitot hoz a luxus SUV, erről a Rolls-Royce, a Bentley és az Aston Martin pénzügyesei tudnának a legjobban mesélni. Ezzel egyidejűleg az igazi terepjárók is egyre népszerűbbek, így felmerült a kettő ötvözésének ötlete.
Hirdetés
A házon belül “Project Rambo” néven futó elképzelés szerint a DBX-ből egy amolyan Land Rover Defender konkurenst faragnának, de csak egy limitált kiadás erejéig. A blokk maradna ugyanaz a Mercedes-AMG eredetű V8-as, ami a 2025-ös modellévtől kizárólag 707 lóerős teljesítménnyel készül a DBX számára. Ezzel a 0-100 3,1 szekundumig tart, a végsebesség 310 km/h. Az összkerékhajtás adott, enélkül eddig sem készült DBX, így leginkább csak a futóművet kell felkészíteni a mostohább körülményekre. Az Aston SUV 100 millió körüli ára ellenére kelendő, nagyságrendileg évente 3000 példányra érkezik megrendelés. A keményebb DBX a tervek szerint 2500 darabos szériában készül, az ár várhatóan bőven a kilenc számjegyű tartományba csúszik, de nem kell attól tartani, hogy a britek nyakán maradna a különleges kiadás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?