Megérkezett az első Opel, amelynek világít az emblémája!

Koncepcióautóból inspirálódott az új Grandland, igazi fényshow a C-SUV második nemzedéke

700 kilométernyi elektromos hatótávot ígér az Opel Grandland második generációja, amely minden szempontból nagyobb lett elődjénél, de a külsejét is alaposan újragondolták.

Tavaly nyáron prezentálta az Opel az Experimental névre keresztelt koncepcióautót, amely meglehetősen extrém megoldásokat kapott. A Grandland második generációján a tanulmányautó több megoldása is visszaköszön, ilyen a világító embléma elöl, és az ugyancsak fényárban úszó hátsó Opel felirat.
Hirdetés
Az utastérben sokkal letisztultabb lett a Grandland. Természetesen adott a digitális műszeregység, csakúgy, mint a 16 colos, enyhén a vezető felé döntött, érintésérzékeny multimédiás kijelző. A közlemény szerint az alatta lévő klímavezérlő továbbra is fizikai gombokkal vezérelhető, viszont a kormányon a fotók alapján már "haptikus" gombok találhatóak. A zavartalanabb vezetés érdekében HUD is kerül az autóba, de az Opel a csomagtér méretéről is elárulta, hogy a 40:20:40 arányban dönthető ülések lehajtásával 1641 literre bővíthető. Motorfronton két kivitelben lesz kapható az új modell. A Grandland Electric ahogy a neve is sejteti, kizárólag villanyhajtást kínál. A 98 kilowattórás akkumulátor a márka adatai szerint akár 700 kilométert is megtehet, köztéri gyorstöltőkön pedig 26 perc alatt tölthető 80 százalékra. Az Opel kiemelte, konnektoros hibrid is készül belőle, erről egyelőre annyit árultak el, hogy 85 kilométerre lesz képes kizárólag villanyhajtással. Az új Grandlandot a németországi Eisenachban gyártják majd.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?