Meggyőzően szerepelt a BYD Dolphin a jávorszarvasteszten

Kis híján első próbálkozásra sikerült a Dolphinnak bójadöntés nélkül a jávorszarvasteszt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BYD Dolphin meglepően jól reagált a gyors irányváltásokra, már első nekifutásra is mindössze egy bóját döntött fel, a legjobb próbálkozásnál viszont még túl is teljesítette az elvárásokat.

Első ránézésre is könnyen megállapítható, hogy a Dolphin nem sportautónak készült, így a szlalom nem a fő vadászterülete. Fronthajtású modell lévén némi instabilitásról számoltak be a km77 tesztelői, ám az idején nincs mit szégyelnie, hiszen a 24,9 másodperces fordulóval a Mercedes EQS SUV-val és az Alfa Romeo Tonale hibriddel futott azonos időt. A jávorszarvasteszten az első kísérletet (amikor a sofőr még nem ismeri az autó reakcióját) 76 km/órával normál üzemmódban és minimális rekuperációval kezdték meg, az autó pedig mindössze egy bóját döntött fel, ám a sofőr már ekkor elismerte, hogy ez bőven teljesíthető ezekkel a beállításokkal. A legjobb próbálkozás azonban mégis Sport módban és maximális energiavisszanyeréssel sikerült, 78 km/órás bemeneti tempóval.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?