Megjött a Honda második villanyautója

Furcsa nevű elektromos autót hoz Európába a Honda

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az e:Ny1 típusjelzést magyar szemmel egy kicsit még szokni kell, az autó maga viszont csinos és korszerű benyomást kelt.

Méretre, jellegre a HR-V közeli rokonának tűnik az elektromos Honda – alighanem van is közük egymáshoz. A legnagyobb eltérés a hűtőrács nélküli orrkialakítás, illetve az eltérő hajtás. Itt egy 204 lóerős villanymotor forgatja az első kerekeket, természetesen sebességváltó nélkül, az energiát pedig az autó hasa alá elég feltűnően belógó 68,8 kWh-s akkumulátorban tárolja a gép. Ez 412 km-es WLTP hatótávhoz elegendő, a motor pedig 8 másodperc alatt gyorsítja az e:Ny1-et százra. A belső térben a legnagyobb eltérés a többi Hondához képest a villanyautóknál manapság szinte kötelező nagy – itt 15,1 hüvelykes – képernyő, amelyet álló formátumban alkalmaznak. A típus forgalmazásáról egyelőre csak annyit tudunk biztosan, hogy még az idén elindítják Európában – valószínűleg az olyan részletekre is akkortájt derülhet fény, mint az autó ára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?