Meglepően változnak a hazai üzemanyagárak

Csökken, épp bemegy 700 forint alá a gázolaj ára, a benzin viszont drágább lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szokatlanul módosulnak az üzemanyagárak, persze a hazai autósoknak ez lényegében nem jelent változást, júliusig még érvényben marad a hatósági ár.

Nem mondhatni, hogy csökkenne a fekete arany ára, hiszen a Brent árfolyama már 110 dollár fölött jár, a hazai beszerzési árak mégis meglepő változást kapnak szerdán. Olyan történik, amire már közel egy hónapja nem volt példa: csökken a gázolaj ára. A Holtankoljak.hu értesülései szerint a gázolaj nagykereskedelmi ára 13 forinttal apad, míg a benziné 12 forinttal fog emelkedni.
A hazai autósok és kisfuvarozók számára ez ugyanakkor nem jelent változást, ők továbbra is, jelen infók szerint július 1-ig a 480 forintos hatósági áron tankolhatnak. Azonban a magyar rendszámos teherautók kapcsán 7,5, míg a külföldi rendszámosokkal már 3,5 tonnától piaci árat kell megfizetni, ami szerdától a benzin esetén már 634, a gázolajnál a csökkenésnek köszönhetően 699 forint lesz literenként. Ezek az árszintek bár rémisztőek, még mindig kedvezőbbek, mint például Németországban, vagy Hollandiában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?