Mégsem hóember, hanem medve lesz az új Skoda

Német forrásból már tudható, hogy az új Skoda szabadidő-autó neve Kodiak lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Snowman, azaz hóember helyett Kodiak, avagy az alaszkai grizzly medve legnagyobb fajtája. Ez lesz a jövőre bemutatkozó legújabb Skoda neve.


Valahogy ismerős volt a szó, de utána kellett nézzek, hogy mi is az a Kodiak? A Skoda névadó osztálya a Yeti után nem tudta elereszteni ezt a hegyvidéki és outdoor tematikát. Mindenesetre a német Auto Bild szerint mégsem az eddig gondolt Snowman, azaz hóember néven jön a csehek legújabb modellje. Középkategóriás szabadidő-autójáról már tudjuk, hogy Párizsban mutatják be az ősszel, és átcímkézett változata SEAT logóval is kijön majd. Hét üléssel is lehet majd kérni, és a legfrissebb hírek szerint Kodiak lesz a neve. A Kodiak egy barnamedve fajta, más néven az alaszkai grizzly, ami az Alaszka déli partjai mentén található Kodiak-szigetcsoporton őshonos, így innen kapta a nevét. A források nem mennek bele, hogy a földrajzi hely, vagy a nagy maci volt a névadó, de mi az utóbbira tippelünk.
Hirdetés

Családi autónak szánt modellnél nem is hátrány a mackós mozgás, de a nagy méret sem. A Kodiak a VW-csoport ismerős motorjait és hajtásláncait fogja megkapni, hiszen ez is a már számtalan modellnél használt MQB építőkészletet hasznosítja. A megszokott benzineseken és dízeleken túl viszont most először talán lesz belőle plug-in hibrid változat is, és még egy házi elsőség az övé. A feltételezés szerint a Kodiak lehet az első Skoda, amit head up display-jel szerelnek, mert a Suprebből ez kimaradt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?