Mégsem olyan vadító a Toyota új sportkocsija?

Kiszivárgott adatok a Toyota FT-86-ról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kiszivárogtak a már régóta mutogatott Toyota FT-86 műszaki adatai. A december elején bemutatkozó sportkocsi 1,2 tonnás és 200 lóerős. Mire lesz ez elég?

Miután a Toyota idén már Genfben, majd Frankfurtban is megmutatta FT-86 sportkocsijának második koncepcióját, a december 3-án nyíló Tokiói Autószalonon már a végleges verzió leleplezését ígérik.
A műszaki adatokról már korábban is hallhattunk, illetve olvashattunk információkat, s most a gyári katalógus után egy-egy szám-adat is kiszivárgott.
Nem újdonság, hogy a Subaruval közösen fejlesztett, boxermotoros, hátsókerékhajtású kupéból a Toyotáé lesz a józanabb kivitel, ám a hangsúlyosan nem hivatalos számok a vártnál kicsit testesebb, 1,2 tonna saját tömegű autóról írnak, míg a 2,0 literes motor teljesítménye a várakozásoknak megfelelő, 197 lóerős, nyomatéka 203 Newtonméter. Ezzel és persze az alapáron önzáró differenciálműves hátsókerékhajtással persze kellően élménydús autónak ígérkezik a Hachiroku-utód, s igazából nem féltjük a Toyotát, hogy ne tudna vevőket vonzani a 300 lóerős Subaru-testvér árnyékában, sőt, nagyon nem lepődnénk meg, ha hamarosan a hibridek toronymagas piaci- és technikai éllovasaként villanymotort társítana az FT-86 benzinese mellé.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 08:55
    Permalink

    “Amikor már a középkategória szedánjai között sem kiugró érték a 200 lóerős teljesítmény, a kellően dögös Toyota FT-86-tól többet várnánk.”
    Majd ha kiadják az autót, akkor meg azt irjátok, hát bitang a vewrsenypályán, de nem mennétek vele 200 km-nél többet egy útra.
    Ezért hülyeség ilyeneket írni, Audi “kupét” is Hyundai Genesissel hasonlítgatni …

Vélemény, hozzászólás?