Megújult a Viano, a Vito, és a Vario is

Tisztább üzemű Mercedes-Benz teherautók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tisztább és takarékosabb motorokkal készülnek az új modellévre a Mercedes haszonjárművei. A Vario még sokáig velünk marad.

Az új fényszórókról és hátsó lökhárítóról lehet megismerni a Mercedes megújult Vito/Viano modelljeit. Az igazi változások a lemez alatt találhatók, az autók motorjait mind Euro 5-ösre cserélték le. A tisztább üzemeléssel párhuzamosan esetenként akár 15 százalékkal is csökkent a fogyasztás. A BlueEFFICIENCY csomag csak a Viano esetén széria, a Vitonál az extralistán szereplő tétel. Utóbbinál 95 lóerőről, előbbinél 126 lóerőről indul a kínálat, a csúcs mindkét esetben a 258 lóerős, 3,5 literes benzines V6-os. A négyhengeres dízelmotoroknál alapfelszerelés a hatfokozatú, kézi kapcsolású váltó, a hathengeres erőforrások automatikus váltót kapnak.
Az utastérben jobb minőségű anyagokat használnak a páros mindkét tagjánál, és a kezelést is több ponton leegyszerűsítették. Arról azonban, hogy ez pontosan mit jelent, még semmit se lehet tudni, hiszen az autónak erről a részéről még nem adtak közre fényképet. Azt is csak elárulták, hogy a felfüggesztés minden alkatrészét alaposan megvizsgálták, és szükség szerint módosították. Ennek eredménye, hogy a Viano esetén kényelmesebb a rugózás, a Vito pedig a korábbinál nagyobb hasznos teherbírással rendelkezik. A Viano esetén a LED-es hangulatvilágítás teszi igazán exkluzívvá a belső világot.
Nem feledkeztek meg a 15 éve lényegében változatlan formában készülő Vario-ról sem a mérnökök. Sőt, ennél a veteránnál már nem is a közeljövő változásaira terveznek, hiszen rögtön Euro 6-os tisztaságú motort kapott az akár 17,4 köbméteres raktérrel is elérhető teherautó. ezen kívül azt is megerősítették, hogy még 2013 után is gyártani fogják majd a modellt, amelynek biztos helye van a Mercedes kínálatában, mint a legnagyobb méretű transzporter. A modellfrissítés a Vario-nál semmiről nem ismerhető fel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?